My Members....

Nov 18, 2011

Lunch Wif Sista @ McD

salam...

korang dah try burge nih?

classic chicken McDeluxe!!

sedap sey...

tapi pada sape yang ske pedas better ambik Spicy Chicken McDeluxe...


pija gan shawl polkadotnyer...i likeeee....

two for both of us...

aku makan mcbites nih...sedapnyer...yummmyyyyyyy....

Nov 16, 2011

Aisy 11 Month Birthday!!

salam...

arini aisy 11 bulan dah...

korang layan gambar dia main gan tudung aku nih...










 cepat2 lah jalan aisy oi...
mama dah tak sabor nak kejar kamu nih....



Wordless Wednesday - Aisy Tido


salam...

baru siapkan nak bergambo tertido pulak bebudak nih...

tengok kaki aisy sedap jek letak kat bumbum nayli...









Nov 15, 2011

Behind Scence Aidil Adha...

salam...

owh semalam aku update gambar aidil adha kan...

nih pulak gambar behind scene aidil adha lak...

sakan bergambar coz aidilfitri aritu tak bergambar kan...

korang layanlah gambar kat bawah nih ye...

pija didi n aisy..
aisy pelik tengok ucu dia...


posing gatal...

3 sista! kitaorg yang paling ske part2 bergambo nih...
nayli tunjuk perasaan pulak...

org nak ambik gambar dia sebok nak main nyorok2...
chak...penuh dah gigi nayli...

snap kat atas katil lak...
ayu lah pulak along berposing...kalah ayu raudah dah tu...



ambik gambar gan aisy pulak...

kami lagi...nih pijah pulak ambik gambar...

ok semua tengok camera...

aku pulak ambik gambar...tersengih sume...
along say chesee...terkejut aisy...

Nov 14, 2011

Salam Aidiladha...

salam...

wah lambat bebenor aku update pasal aidiladha ni ye...

baru dapat gambar dari along...

disebabkan aidilfitri tak bergambar...

so aidiladha nih kitaorg sambut cam aidilfitri lah...

masak lauk raya...emmm sedapnyer....

pakai baju raya juga tau...

so korang layan je lah gambar...

gambar raya satu family...
pose wajib...

nih mak n ayah posing gan anak2 bujang...

hehe aku gan family kecik aku...
tengok aisy punya mulut...besar punya senyum....

mak ayah with cucu2....eh cucu3...hehe...


free style skit...

along gan family besar skit dari aku....

 mmg sgt happy pagi tu...sebab mak dah sihat...

nanti sok aku update behind the scene lak...


Nov 11, 2011

Anda Di Tag.... 11 11 11 woah...banyak 11!!



salam...

wah ari nih 11.11.11 kan...so aku pun nak jawab tag 11 thing bout my self nih...

aku di tag dah lama oleh mama irfan....

nih baru de time nak buat...haha...

so korang2 yang ditag pas nih...

rajin2 lah meluangkan masa jawab tanging nih ye...


mula2 syarat2nya camni:::::::


:Each person must post 11 things about themselves in their journal.

:Answer the questions the tagger set for you in their post . And creat 11 new questions for the people you tagged to answer.

:You have to choose 11 people to tag and link them on the post.

:Go to their page and tell them you have tagged him/her.

:No tag backs.

:No stuff in the tagging section about "YOU ARE TAGGED IF YOUARE READING THIS" YOU LEGITIMATELY (a.k.a REALL , TRUST, WITH ALL HONESTY) have to tagged 11 people.


~11 THINGS ABOUT ME~


::  umur aku 23 tahun dah kawin dah...sangat muda kan... ::

::  24 tahun dah de anak dah...hik hik....  ::

::  aku ske bercakap...n hubby pun sama...so anak kami...mungkin double talkative!  ::

:: ske music jugak...klu tension ske dengar lagu kuat2.. ::

:: aku ske gak berangan2 nih...kadang2 sampai bermimpi2...  ::

:: owh...aku tak pandai masak! ahaks... ::

:: tapi skang dah pandai masak bubur utk aisy...hehe... ::

:: ske tidur masa hujan...heaven gile rasa!! ::

:: skang nih aku sangat nak gi bercuti bersama keluarga kecik aku nih...bestnya klu leh gi... ::

:: ske lepak gan akak, adik n mak aku klu free...syok catching up citer memasing... ::

:: aku n hubby ske main teka teki...haha...kalah kene belanja makan... ::





~11 SOALAN DARI MAMA IRFAN ~


1. Apa benda yang korang nak sangat beli (dalam target)

- owh...klu gadget skang tersangat lah nak pakai  iphone...klu benda besar skit...rumah kot...

2. Binatang apa yang paling korang geli.
- lipas of coz...sangat geli...ahhh tak leh blah tul klu nampak lipas...

3. Percutian impian korang kat mana?
- maldive island...best klu banyak duit...then lepak kat situ buang duit...hahaha...

4. Korang rasa badan korang maintain, makin kurus atau terlebih? hehe..soalan cepumas
- hehe...cepumas tul...aku skang alhamdulillah dah maintain berat badan sebelum pregnant...
tapi klu leh nak kurus lagi skit...haha...

5. Sifat seorang sahabat yang korang sangat x suka
- cakap depan lain, cakap belakang lain...pastu kantoi...bermuka2...sombong bodoh...
kadang2 fikir pasal perangai diaorg nih aku tergelak sendiri...

6. Korang nak anak berapa, dan jantina apa?
- klu leh aku nak 2 org jek...sorang pompuan, sorang laki...klu de rezeki...insyaAllah...

7. Hujung minggu korang selalu buat apa
- balik kampung...jumpa mak...rindu wooo klu tak lek...sib baik kampung dekat jek...

8. Korang kerja apa skang
- skang aku keje secretary...

9. Korang tinggal kat mana skang? Kenapa tinggal situ?
- kat jb...dekat gan tempat keje...klu gerak kul 7.50 pagi pun leh sampai tempat keje sebelum kul 8.00...

10. Apa yang korang rasa korang perlu berubah?
- kene berubah dari kurang rajin kemas umah...kepada lebih rajin kemas umah...terutama lipat baju...malas giler nak lipat baju...hadoi....

11. Pasangan korang suka makan apa?
- hubby ske makan spageti...n klu aku masak mmg banyak lah dia makan...owh satu benda lagi yg aku pandai masak...haha...


soklan aku utk korang yang aku tag lak...

1. Nama panggilan manja korang yang org sume tak tau....??

2. benda yang korang paling menyampah nak wat?

3. korang punya cita2 masa korang kecik2 dulu?

4. klu leh pusing masa...time bila korang nak? kenapa?

5. hadiah paling cool korang penah terima?

6. nombor korang paling ske? naper?

7. permainan kanak2 paling korang ingat?

8. aksesori paling banyak korang ada?

9. baju korang banyak warna aper? naper korang ske warna tu?

10. masa bila paling best korang berbloging?

11. filem ape yang korang tengok berulang2 kali? best sangat ke citer tu?


so aku tag...

akiratoriza

sarasofia

cik white forever

imaan kami

alexa yussida

jejari asmara

mekchu

kswsk

baby mama amana & arief

ticer syah


wah ramai nyer...gan kawan baru aku nih....cik bambam....


jawap ye jangan tak jawab...



Nov 10, 2011

Aisy Oh Aisy...

salam...

aku sebenornya nak citer....
skang aisy dah tak nak gan org dah...
hanya nak gan aku n hubby jek...
gan adik2 aku ok...tapi gan atuk dia pun dia taknak...
so end up bila nak anta kat nursery...
nangis...peluk aku kuat2...tak ikut org lain dah...
balik pun sama tengok aku dari luar terus nangis dah...
sedih betul bila time nak anta tu...
dengar dia nangis dari luar...
nak tinggalkan...
haish....
sedih sey...tak leh angkat...
kekadang naik kete...aku call hubby citer...
tapi nak wat camner...terpakse hantar gak...
klu leh time nih aku rasa nak brenti jek keje...
jadi fulltime housewife...
tapi nak wat camner...
sabar je lah...doakan je lah dia tak nangis kat nursery tu...


korang tak penah tengok gambar aisy nangis kan...

korang layan dulu gambar nih...

punya tak nak aku tinggal dia...
dah cam gah azan pun ada...
masa nih aku nak gi siapkan air mandi dia...


sampai golek2...tapi nih tak nangis pun...
merengek je...hehe...
bila dah bukak baju...senyap lah dia...

tengok muka dah siap mandi...





Nov 9, 2011

Nov 8, 2011

Makan2 @ Secret Recipe

salam...

actually ni entry tertungak...

masa nih saja nak gi lepak2 kat secret recipe...

then saja nak try menda lain selain daripada cake...

so korang yg layan lah gambar yang melambak nih...hehe...

aku n afzan...
mala...with yellowish...

owh nak makan...pe ek lupa nama dia...
kak sha with pose ala2 gediks gitu......hehe...

owh nih yang mala makan...

aku yang berpose dengan mocha tiqa...

afzan n tiqa...

tiqa pose gatal gan air dia...mocha float kot...

aku makan nih...spagetti chicken meatball...sdap gak...

kami berlima...sorang lagi blakang camera...hehe..

owh nih k.sha makan...pe ye...em..yes aku mmg lupa ingatan dah skang...hadoi...

owh entry nih sangat banyak gambar kitaorg korang layan je lah ye...
hehe






ok aksi bebas tak tengok camera nih...cam time2 skolah dulu kan....
mesti nak kene pose tak tengok camera...haha

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...