My Members....

Sep 28, 2013

penglipur lara - Hazama

salam...

sedap pulak lagu ni...
kelaka pun de jugak...ayat2 lirik tu...
jom layan lagu nih...


PENGLIPUR LARA

Dua tiga kucing berlari
Mana nak sama dengan kucing belang
Dua tiga boleh ku cari
Apa nak hairan?
Zaman macam sekarang

Buah Cempedak di luar pagar
Ambillah galah dan tolong jolokan
Kau berkasut ku berselipar
Apa nak hairan?
Sama di sisi tuhan

Bukan aku nak sangkal kita handal
Kekadang yang bebal susah tampal
Mana boleh nak bedal
Kena berakal

Ku penglipur lara
Saja nak bercerita
Usahlah terasa
Jangan mudah melatah

Ku penglipur lara
Saja nak bercerita
Usahlah terasa
Fikir sebelum marah
Nanti kena jual

Ikan Kekek Mak ilui ilui
Ikan Gelama Mak ilai ilai
Gaya ranggi tiada, Adui!
Apa nak hairan?
Janji cantik perangai

Pulau Pandan jauh ke tengah
Gunung Daik pula bercabang tiga
Kalau tak tahu jangan menambah
Apa nak hairan?
Baik lu diam saja

Nang boti nang. Hei!
Kui boti kui. Hei!
Cerminlah diri
Lihat ke dalam

Nang boti nang. Hei!
Kui boti kui. Hei!
Betulkan diri
Lupa semalam

Nang boti nang. Hei!
Kui boti kui. Hei!
Cerminlah diri
Lihat ke dalam

Nang boti nang. Hei!
Kui boti kui. Hei!
Betulkan diri
Lupa semalam
Semalam yang hilang

Ku penglipur lara
Saja nak bercerita
Usahlah terasa
Jangan mudah melatah
Fikir sebelum marah
Nanti kena jual!


Artis: Hazama
Lagu: Omar K & Mike Chan
Lirik: Zel

Sep 26, 2013

Sep 25, 2013

Arief turn 1 year Alreadly!!

Salam..

Mohd arief haiqal setahun semalam....
24 September 2013
Yeay cepat masa berlalu..
Xsempat nk update byk
Just pic papa with birthday boy..


Semoga jd anak soleh n berjaya dunia akhirat..
In shaa Allah amin...

Sep 20, 2013

Danga Bay play time

Salam Jumaat..

Next week arief turn 1 year!!
Pergh kejap je masa berlalu..
Besor da anak bujang aku tu..
Owh mlm minggu lepas g danga bay
De beberapa pic yg aku nk share


Memula kakak je yg main...n kakak really have fun mlm tu..ye la sume pun dia da leh main..

Masih adik tgok je..muka boring je..

Haa bila dia dpt main..tgok aku pegang pun taknak..

Mahal jugak la coz satu permainan besar rm6-8 per person..
Yg pic ni satu kali naik singgit je..
Tp sekali sekala leh la 
Da umah pun dekat sgt gan danga bay..
Ok tu je kot nk share
Kbye!



Sep 14, 2013

DiNnEr @ KSL hotel & resort

Salam..

Kami sefamily g dinner gan opis mate last week..
Best gak la..
Dgn persembahan yg klako dr opis mate..
Ok layan our pic..
Owh pic sume gamba kami sefamily je..bole???
Haha biasala da anak dua ni x sempat nak snap benda lain...
Gamba2 ni je la yg sempat ambk..
Gamba makanan pun aku x ambk.. :(

Arief sgt senang nak layan mlm ni..xbyk kerenah..mungkin sebab dlm aircond n aku da siap2 bg dia mkn sblm g..so da kenyang kan..main je la..

Pic gan papa pulak..

Mama gan aisy..aisy xnak senyum pulak...masa ni baru smpai...so belum hilang segan lagi...bila time
Segan da hilang....haaaa smpai joget kat depan pentas..sib baik pentas tinggi klu tak...ada stage tu pun dia naik berjoget....

Ni papa camcore..boring kot..haha

Tarra!! Menang cabutan bertuah..yeay!! Alhamdulillah!!





Relakan Jiwa - Hazama

Salam..

Lama cari lagu ni..
Aritu tgok citer jauh yg fauziah gauz n adi putra belakon ske sgt..
Baru ni dgr lagu ni kuar radio balik..
Korang layan la lagu nih...

Eh nak gossip jap..
Dengar citer pasal adi putra tu..
Hadoiii tul ke??
Ok out of topic...

Layan balik lagu hazama ni..


Relakan Jiwa : Hazama 

Kusangka hidupku
Selamanya kelam
Terbelenggu ikatan tanpa manisnya cinta

Memaksa diriku
Menapaki jalan
Arah yang tak pernah ku mahu dalam hatiku

Kini kau pun hadir
Memberi cahaya
Membangunkan ku dari suramnya mimpi ngeri

Menuntun hatiku ke palung asmara
Seakan ku hidup kembali dari matiku

Engkaulah cinta
Yang selama ini aku cari

Ku Relakan Jiwa
Tuk menjadi penghuni dalam sangkar hatimu
Kerna engkaulah nadi yang menghidupkan aku
Yang mampu melarutkian setiap sepi hatiku

Hati bukan untuk dimiliki
Tapi untuk dicinta dan mencintai
Kurelakan jiwaku padamu

Engkaulah cinta
Yang selama ini aku cari

Ku relakan jiwa
Tuk menjadi penghuni dalam sangkar hatimu
Kerna engkaulah nadi yang menhidupkan aku
Yang mampu melarutkan setiap sepi hatiku

Seandainya waktu
Tak pernah pertemukan aku dengan dirimu
Akan kubiarkan mati hatiku selamanya
Sehingga kau datang membangunkan aku

Visit:

Infiniti Cinta - KaKa Ft ZiZan

salam...

si zizan ni mmg dah terjebak dengan dunia muzik pulak kot...
ye lah sejak dah jadi pengacara AF 9 nih..
nak tengok gak kan zizang serius nanti masa ada yang terkeluar...
owh kembali ke tajuk yang asal..
nih lirik lagu best..
jom join nyanyi sesama...

infiniti cinta - kaka ft zizan

Bermula bertemu gadis berkaca mata
Anggun ayu cantik paras rupa jelita
Tinggi 5 3 laksana primadona
Terigau mimpi -- khayal atas sana
Pernahkan terdengar tiada --
Itu -- ku dulu -- kasih lamaku
Seribu menggadai kau satu sumpah setia
...

Chorus:
Ucapkanlah kata-katamu dengan gurau sendamu
(Ku cuba menahan ketawa ku)
Jelaskanlah apa kau mahu
Kan ku sedia menunggu
(apa yang ku rasa kau dah tahu)
Takkan ada lagi cinta yang setara
Kau dan aku (takkan ada lagi).. kau dan aku

Apakah seorang raja tanpa permaisuri jelita di sisinya
Wowow..
Diri aku bisa jadi ratu kamu
(dan memang aku ratu kamu)
Oh andainya kau mahu cintakan ku

Cinta bukan saja bukti
Ku uftikan cinta infiniti
Janji tak ditinggalkan tetapi ditepati
Kau istimewa tiada metafora setara
Tiada metafora kerna kau tidak tertara sey
(Tiada metafora kerna kau tidak tertara sey)

[Ulang Chorus]

Satu satu aku mahu kamu
Dua dua hanya kita berdua
Tiga tiga bersama sama selamanya
(come on --)
Satu satu aku mahu kamu
Dua dua hanya kita berdua
Tiga tiga bersama sama selamanya
(yeah kaka sey)
Takkan ada lagi cinta yang setara
Kau dan aku.. kau dan aku

Sep 13, 2013

FriDay iM ln LoVe ! - Pinterest



Salam jumaat..

Nk share satu apps yg aku sgt ske skang..
Its PINTEREST

Muka depan pinterest..byk
Category korg leh pilih tau..


Ni pinterest aku..byk pin da pun..
Klu dpt berjam2 pun aku leh lepak kt pinterest ni..
pada aku sgt best coz de byk idea 
Korg nk pe home decoration, kid things, diy ( do it yourself) pasal macam2 ..
Diy sgt byk..leh blaja wat mcm2..
Klu aku byk pasal kids la..
Leh blaja wat toys sendri, wall deco, kids room, baju n pj's utk anak ! 
Tak ke awesome klu kita wat sendri utk anak2 !
Sgt rajin la aku klu wat sendri..
Owh bg korg yg tercari2 idea nk decorate rumah.. 
Pinterest the best!!
Macam2 idea n korg leh blaja guna recyle things..
Wat sendri...sangat best!! 


Ni contoh board utk kids decoration..
So korang...jom la reramai wat pinterest ni...
Kbye!!



Sep 12, 2013

CoLor PeNCiLs...FoR AiSy & ArIeF..

salam...


pic says thousand words...
hehe...bagi aisy pencil color sangat menarik...
sebab dia sangat suke draw n color.. 
semua buku dia conteng...
klu de kertas ape2 pun yang di jumpa semua pun dia conteng...
nasib la sape suh kertas sepah sepah kan...

pencil color sangat menarik bagi arief...
kerana colorful...
n dia sangat ske masukan dalam mulut color tu..
dia hingat de banyak perisa kot...
so mmg kene tengok tul2 klu kakak dia bermain dengan pencils color tu...

ok tu jek nak share..
kbye!


Sep 11, 2013

Things I HaTe About FaCebOoK

salam...

aku mmg baru jek buat akaun facebook
yes mmg baru...
tak silap bulan 1 ke bulan 12 tahun lepas kot...
n bila da ada nih baru perasan kakak n adik aku slalu komen pasal fb nih...
macam2 derang komen...
bila aku da de akaun sendiri baru perasan..
yes!! asal la derang nih buat camni, camtu dan macam2 lagi...
ok aku nak share things uols should not do at FB..

1.  pakai gambar orang lain...
     - siyes jangan la pakai gambar orang lain...okeh okeh pakai gambar anak boleh dimaafkan lagi la...ofcoz muka anak lebih comel daripada muka mak or bapak kan...atleast ada muka korang gak dalam pic profile tu...tapi yang pakai gambar getis bagai...dah kenapa? pastu suh approve as friend...pastu mmg tak lah nak approve...pastu dia private lak nak tengok gambar lain pun tak de...haih...camne tu...

2.  pakai nama samaran yang tah pape..
     - dah la gambar orang lain...nama pulak pakai nama samaran yang tak kenal...susah la...dah mak pak bagi nama sesedap, ada makna yang bagus lagi...pe yang nak pakai nama samaran bagai...emmmm lagi2 klu pakai nama artis ke nama kartoon ke sungguh kebudak budakan...

3. Update status seminit sekali
   - korang tak rasa annoying ke update status seminit sekali???? menyemak jek kat wall...mmg aku unfriend la klu camtu...apakah??

4. Status Tah Pape
   - dah lah seminit sekali pastu status tadi makan pastu basuh pinggan jap lah...pastu em tengok tv lak...pastu sakit perut la nape nih...pastu nak gi toilet lah...ha???? nak update gak...hadoi..leh tak bagi aku baca benda yang baru or ilmiah atau pape lah yang selain daripada cakap benda yang nonsense!!

5. owh satu lagi tag orang lain gambo ko sorang...
    - apakah motip anda???? nak suh sangat ke aku tengok gambo ko ke?? santek sangat ker? lagi2 klu gambar mmg tak de kene mengena dengan aku...cukup sekadar ko upload gambar masuk fb n dah secara automatik masuk kat wall aku...tak yah la nak tag bagai...

tu jek kot...
aku rasa mungkin korang jugak pernah lalui pe yang aku lalui...
ye lah korang lagi la lama ber fb daripada aku...
hehe...tapi bestnya kita mmg mengeratkan silaturahim la dengan member2 n sedara...
tapi plisss la jangan wat benda yang korang pun rasa annoying klu orang lain wat kat korang...
kbye!!

Sep 10, 2013

Story Mory Bout My Double A...

salam...


pic kakak nih aku ambik masa dalam kete...
actually tu hat adik dia...
as usual pe benda baru mesti dia yang nak rasmikan..
so berebut2 nak pakai hat adik dia..
malas nak memanjangkan citer aku bagi jek...
so hat adik dia pun kembang la sekembang kepala kakak...
haha sib baik kepala adik pun agak besar so after ni klu pakai tak lah longgar jek..
masa ni ujan dlm kete...
ye la anak dua nak kuar kete time ujan lelebat nih mmg lah satu masalah bagi aku..
yes mmg aisy dah jalan...
arief aku dokong..
beg lagi..
payung lagi...
sib baik beg anak2 hubby yang angkat naik atas..
bila dia balik keje yang time tak menentu...
kekadang awal, kekadang lambat...
aku mmg kene bawak naik beg aku sebab de susu yang aku pump utk arief...
so korang bayangkan tangan sebelah pegang aisy, 
sebelah lagi pegang beg n angkat arief...
tangan mana pulak pegang payung eh..
haha klu aku cam octopus senang skit...
haha...tapi tu lah reality nya...
so korang klu nak anak ramai sila duk umah bawah jek...
tak pun cari apartment parking kat bawah bangunan supaya tak kene ujan..



ok gambar ni aku ambik masa kul 6.15 pagi...
ye awal dan muka dia sangat happy...
aku pun pelik slalu klu bagun pepagi tu agak cranky nak melekat jek dengan aku...
tapi pagi ni dia agak ceria...tido cukup kot...
ke mlm tadi mimpi berenang dalam kolam susu...
haha...
then aku pun ambik la gambar dia tersenyum lebar pepagi...
owh ari tu kemain nak susu fm kan..
skang ni tak nak lansung...
mmg susah nak bagi...
ingatkan nak terus biasakan dengan formula milk..
ingatkan senang macam aisy dlu...
tetapi sangkaan meleset seleset lesetnya...
dia lansung taknak fm tu...
melalak2...aku pulak mmg tak nak paksa sangat coz belum genap pun setahun umur dia...
so skang ni pendekatan yang aku ambik coz bf dah tak dapat menampung keperluan dia...
makan malam dia agak berat...
kekadang bagi makan roti n jem...
atau nasi lembik dalam kuantiti yang banyak...
atau makanan ruji anak aku nestum...
juga dalam kuantiti yang banyak...
owh aku juga bagi dia makan pisang...
sangat mudah untuk disediakan berkhasiat dan mengenyangkan..
n aku perasan ape pun aku bagi sume dia makan n abiskan..
berselera dan tak cerewet dalam makanan...
alhamdulillah...


kbye!

Sep 9, 2013

Aisy n Her BFF !!

salam...


salam isnin uols...
ye sangat malas nak keje
dengan cuaca yang lembab nih...
bertambah2 lah mls...
lum solat zohor lagi nih sibuk mengapdet blog...
haha...just wanna share pic bff aisy...
teman main, tido n blaja la kot...
according to her teacher la...
kekadang gado gak...
tu la ramai2 dia pilih yang nih...
muka lebih kurang dgn potongan rambut pun lebih kurang gak...
owh her name is Chinta...
full name tak sempat nak tanya pulak...


tu jek...
kbye! 

Sep 8, 2013

Takkan Terpisah - Black (OST Jodoh Itu Milik Kita)

salam...

owh lagu ost cerita jodoh itu milik kita...aku ske pelakon2 citer nih...korang layan la lagu black nih...


Takkan Terpisah - Black (OST Jodoh Itu Milik Kita)


Andainya kau tahu
Apa yang ada di dalam hatiku
Tersimpan takkan pernah berubah

Andainya kau tahu
Apa maksudku lafazkan cintaku padamu
Dengan cara yang berbeda
Oh mengapa seharusnya kita masih bersengketa

Korus
Demi cintaku, demi cintamu jangan biarku terseksa
Hembus nafasku, hembus nafasmu adalah udara yang sama
Kerna cintaku kerna cintamu sememangnya satu cinta

Takkan terpisah......
Takkan terpisah.....

Andai ku tak mampu
Leraikan semua kekusutan yang melanda percintaan kita

Mungkin ini semua
Tetap menjadi satu pertanyaan selagi hati belum ada kepastian
Oh mengapa seharusnya kita masih bersengketa,

Korus
Demi cintaku, demi cintamu jangan biarku terseksa,
Hembus nafasku, hembus nafasmu adalah udara yang sama
Kerna cintaku kerna cintamu sememangnya satu cinta..

Takkan terpisah..
Takkan terpisah..

Demi cintaku….
Demi cintamu….

Demi cintaku, demi cintamu jangan biarku terseksa
Hembus nafasku hembus nafasmu adalah udara yang sama
Kerna cintaku kerna cintamu sememangnya satu cinta…

Takkan terpisah
Takkan terpisah

Andainya kau tahu
Apa yang ada di dalam hatiku

Sep 7, 2013

LeLaKi By YuNa

salam...

lagu yuna mmg kebanyakannya best...

tapi bila kekadang aku dengar lagu nih cam kelaka pun de cara yuna nyanyi tu...hihi..


LeLaKi - YuNa 

Kau fikir kau siapa 
Cinta ini kau buang saja 
Ku tak perlukan memori 
Dan kau tak perlu kembali 

Kau fikir ku apa 
Siang malam engkau yang punya 
Kau datang dan kau pergi 
Kau buat aku begini 

Oh lelaki 
Tak guna ku berikan semua 

Banggakah dirimu 
Kekasihmu sahabatku 
Rupanya selama ini 
Dia menaruh hati 

Kadang kala aku terfikir 
Kau berikan nya janji yang sama 
Dan kau katakan pada ku oh 
Sepuluh tahun yang lalu 
Oh lelaki 
Tak guna ku berikan semua 

(French Language)

Ini rupanya kau balas kembali 
Semua yang ku beri 
Tak pernah mencukupi 
Kau bukan lagi yang aku kenali 
Perempuan seperti ku 
Tak ingin bersamamu 

Dahulu kau bukan begini 
Kau hancurkan hati 
Ku yakin dahulu 
Kau bukan 
Kau bukan 
Kau bukan 

Oh lelaki 
Tak guna ku berikan semua 
Oh lelaki 
Tak guna ku berikan semua 
Lelaki lelaki 
Tak guna tak guna tak guna 

Sep 5, 2013

Arief, Bf dan Fm :(

salam...


hurm...ok as uols know arief birthday is dis Sept 24..
hari ni baru 5hb kan...
so lagi beberapa hari jek arief turn 1 year...
so sad susu aku tak dapat menampung keperluan arief lagi...

n malam 3hb kami terpaksa bagi formula milk kat dia...
n yes dia terus minum jek..
mungkin mmg tengah lapa agaknya...
nak kata susu aku dah berkurangan tak jugak
coz masa pump susu kat opis kuantiti maintain..
kadang2 dapat lebih..
mungkin dia yang makin membesar dan perlukan lebih dari itu...
sedih...ingatkan nak cukupkan setahun baru bagi fm..
tapi setakat nih jela...

so pas ni aku terus biasakan dengan fm jek...
then brentikan bf...
step by step la...
sama seperti aisy dulu...
dalam setahun 1 bulan mungkin dia akan fully fm...
alhamdulillah dapat bagi yang terdaya...

owh lupa nak citer patutla beberapa hari ni arief kerap bangun malam untuk menyusu...
dia lapa agaknya...tapi mak tak faham...
hadoiiii...

ok habis dah citer arief, bf dan fm..
kbye!

Sep 4, 2013

Wordless WednesDay - LoViNg EaCh OtHeR!!

salam...


ni kisah kakak and adik yang sedang tido...
ok ni antara pose derang tengah tido cara baik...
lgpun tido kat umah orang kan...so behave sikit...
tapi klu kat umah...
tonggang tebalik sorang ke timur sorang kebarat...
kbye!



Sep 3, 2013

Girls Attitude!!

salam...


hehe gambar hanya hiasan...

aku nak citer pasal girl attitude ni...
tah korang perasan ke tidak 
pompuan n cermin mmg tak dapat dipisahkan...
ni zaman dlu la...
skang bila dah de hp yang canggih manggih nih aku tukar...
pompuan n camera hp mmg tak leh dipisahkan..
jap2 tengok hp...
pastu ambik gambar sini sana..
sikit2 ambik gambar..
including me lah..
of coz rasa rugi jek klu tak ambik gambar...
moment yang tak akan patah balik tu...
lagi da de anak nih...
mmg asyik la ambik gambar...
masa senyum, masa ketawa, masa nangis
semua masa nak ambik gambar...
aku rasa klu aku housewife mmg tetiap minit terluang nak ambik gambar...
haha merepek kerepek dah aku..
kbye!!

*tajuk tak sesuai gan isi
#ponbole

Sep 2, 2013

Arief Haiqal Phewwwwitttt!!

salam...




yes his still single yeee...
saja nak borak pasal arief nih..
bulan depan dah nak setahun dah..
alhamdulillah aku masih bagi dia fully bf..
n stock pun alhamdulillah tak sekritical aisy dlu...
dia pulak mmg tanak susu fomula..
aku penah try bagi n dia mmg totally tak nak..
nampak cam susah nak putus susu nih..
aku plan taknak bagi susu bf lelama..
tapi rezeki arief nih banyak pulak...
so teruskan lah dlu...

so dia masih belum lagi pandai berjalan...
masih bertatih2...
gigi dah de 6 batang..
n dia sangat pandai kacau kakak dia...
kekadang sedap jek dia landing atas badan kakak dia...
berat kakak 14kg  berat adik 8.6kg...
ape yang kakak pegang tu yang nampak menarik di mata si arief nih..
so mmg bergaduh gak..
n as always kakak lah kene mengalah...
owh rambut dia mmg tu jek..
aku tak potong pun
last potong pun masa dia dalam hari lagi n cukur abis..
then tumbuh skit jek sampai skang..
tu jek kot nak share gan korang...
kbye!



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...