My Members....

Jan 29, 2015

Warung Batu @ Wisma JB

assalamualaikum...

rasanya klu orang jb ni mmg biasa da dengar warung batu...
dekat area wisma tu...
emm...
ni aku nak citer menu special kat sana...

ice jelly 
no. 1 in jb
menda ni susah nak cari tempat lain...
klu datang sini baru la dpt makan ice jelly ni...


ni aku baru jek try...
roti john daging cheese special...
sememangnya sodapppppp...
bagi yang tak suka sayur...
kene cuba...
sebab mmg tak de sayur lansung....
n ada jugak roti john hotdog dan roti john dgg tabur...
pon sodap...

owh kat warung batu ni jugak aku jumpa
laksa goreng...
sedap jugak...

korang yang belum try...
meh le try...

Jan 28, 2015

Birthday Present For Men

Assalamualaikum...

entry yang lepas citer pasal hadiah pompuan kan...
so kali ni aku citer pulak pasal hadiah utk lelaki...
suami / boyfriend / kawan lelaki...

No. 1
smartphone as usual...
sesuai utk wanita...
lelaki n 
sesuai jugak utk hadiah anniversary...


no. 2
sebenarnya ini menda paling senang utk cari...
aku rasa rata2 klu tanya mesti kata perfume...
utk anniversary pon bole jugak...


No. 3

more specific for men....
ini klu bagi kat laki den...
happy bebenor dia...
klu yang suka main game sila2 la kompol duit ye...
tapi lepas korang bagi ni...
tak de dia nak melayan korang dah la...

no. 4 
percutian berdua bersama-sama...
ini utk yang dah berkahwin sahaja le...
pompuan mmg ada perancangan utk menda ni semua kan...
so boleh la kan...
buat best2 skit...
ni aku penah buat...tapi bukan percutian la...
book hotel utk satu malam...
dekat je gan umah pon...
pastu suh hotel decorate bilik...
kan suprise sangat tu... 



no. 5 
pen...
sesuai utk yang kerja office...
ala yang tak kerja office pon selalu pakai pen kan...
cantik kan...emmmm...


no.6
say yes...
shades mmg best klu jadikan hadiah...
cuma pattern nya korang kene pandai2 la pilih sesuai ke idok dengan boyfie / husband memasing...



no. 7

yang ni pon ok...
body cross bag / sling bag...
klu korang nak bagi purse pon ok...
dalam golongan bag ni...
harga mmg agak mahal...tapi mmg berbaloi klu beli...
kita dapat tengok si dia pakai kan...

ni je yang aku pikir...
base on experience la..
korang nak tambah ape2 tak...





Jan 26, 2015

Sup Daging Merah...

assalamulaikum...

hari ni puasa...
jadinya dok sibuk cari menu untuk buka puasa....
terjumpa la pulak sup daging merah singapore ni...

lama dah tak makan...
dulu makan pon kat singapore...
kt johor ni tak tau la mana nak cari...


ni yang aku jumpa kat google...
ko rasa
tak terliur tengok...
hish!!!

Elakan Diri Daripada Di TIPU - Nasihat dari BNM

Assalamualaikum...

copy drpd fb BNM Malaysia

Kebelakangan ini terdapat penipuan menggunakan nama BNM, logo koporat serta nama dan jawatan pegawai-pegawai kanan BNM oleh pihak yang menipu dalam skim haram atau aktiviti penipuan lain adalah bertujuan untuk memperdaya orang ramai.

skim haram atau aktiviti penipuan ini mungkin dipromosikan melalui e-mail , surat, panggilan telefon, SMS atau dalam bentuk komunikasi lain.

LINDUNGI DIRI ANDA DENGAN MENGAMBIL LANGKAH-LANGKAH BERIKUT :

1. JANGAN MEMBALAS sebarang panggilan telefon, surat, SMS atau email yang mendakwa mereka daripada Bank Negara Malaysia dan mempelawa anda menyertai apa-apa skim pelaburan atau aktivit yang disyaki sebagai penipuan.

2. SENTIASA BERWASPADA - Bank Negara Malaysia tidak akan menghubungi anda untuk mempromosikan sebarang skim pelaburan atau meminta maklumat perbankan peribadi. Bank Negara Malaysia juga tidak akan meminta anda membuat sebarang pemindahan wang. .

3. BERHATI-HATI APABILA BREURUSAN DENGAN SYARIKAT ATAU INDIVIDU yang menggunakan surat perakuan yang kononnnya dikeluarkan oleh Bank Negara Malaysia atau pegawai-pegawai kanannya untuk mendapatkan wang atau pelaburan daripada anda.

JIKA ANDA DALAM KERAGUAN, SILA HUBUNGI ATAU LAPOR KEPADA

BNM TELELINK  (PUSAT PERHUBUNGAN PELANGGAN)
TEL : 1-300-88-5465
FAKS : 03-21741515
EMAIL : bnmtelelink@bnm.gov.my


so jangan la tertipu lagi...
banyak dah yang BNM dan PDRM buat untuk elakan daripada ditipu oleh penjahat2 ni...
berpesan2 la kepada kawan2 ye...

Jan 21, 2015

Birthday Present Untuk Perempuan / Ladies / Wanita

Assalamualaikum...

nak citer pasal birthday gift / present utk pompuan...
ataupun hadiah hari jadi untuk para wanita...
yes kadang-kadang lelaki ni agak blurrrr utk beli present apakah yang best utk pompuan...
pastu lelaki selalu last minit...
so hadiah2 di bawah ni boleh dibeli di mana2 shopping complex n bila2 masa...
n tak yah nak fikir lelama...
(semua pic from google)



no. 1 

handbag...
aku rasa almost 90% perempuan yang bernama wanita 
akan menjerit kesukaan klu dapat hadiah handbag..

pesanan...
klu nak gi beli sila bawa seorang wanita yang uptodate pasal handbag...
n klu korang tak tau nak pilih yang mana sila la tanya sales girl kat situ...
biasanya wanita skang suka color yang bright cam kat atas tu...
n ada yang suka size besar ada juga yang sling saja...
depends on keperluan...


no. 2
yang ni confirm akan membuatkan isteri anda / girlfriend anda menjerit kesukaan...
bagi la ape pon design...
confirm mereka akan suka...



no. 3
real from PANDORA
haaaa ini bagi yang mengidam menda ni...
confirm sayang bertambah berjuta2 kali...
hadoi la...sangat adore pandora punya design...
cantik kan...cair jap tengok...



no. 4
ok ni pon cantik...
yang kat atas ni ala2 fossil pulak design kan...
pesanan klu korang beli jam utk hadiah bagi perempuan...
mestila jam tu design dia ala2 ladies...
jangan lak cam ala2 unisex...
melainkan klu girlfriend / wife mmg suka jam yang unisex ataupuan cam Gshock 



no. 5
smartphone...
klu perempuan yang suka gadget mmg la best bagi smartphone ni
tak pon bagi camera pon best...i means dslr la...
bukan camera yang cam dulu tu...
lg smart klu korang beli 2 
satu utk suami satu utk isteri...
haaa suweeet sangat...



no. 6

aku rasa ramai yang faveret bagi hadiah ni pada pompuan...
mmg pompuan suka klu dapat hadiah camni...
tapi cam boring skit...
hahahaha..



no. 7
dress pon boleh bagi sebagai hadiah...
ataupun high heel / kasut
best jugak klu jadi hadiah...
bagi pastu terus ajak dinner ke ape ke...
haaa suweeet sangat...
cumanya korang kene tau la size yang derang pakai...
coz every brand come with different size...
so pesanan penaja jangan mengada nak beli dress / kasut klu korang tak pasti size derang...


update
no.8 
bunga...
aku lupa pulak pasal bunga ni...
yup...sememangnya cair klu dapat bunga...
walau tak boleh pakai, tak boleh makan...
tapi tetap sense of romantic tu ada...
kan...tq isabelle...frankly 


ok last skali 
klu aku dapat hadiah ape pon dah happy...
bukan harga atau jenama yang penting...
tapi bila seorang lelaki yang berstatus boyfriend / suami ingat
n bagi hadiah pulak...
bertambah2 la suka n happy tu...
so tq for reading...



Ready To Go School!!

assalamulaikum...

ni pic hari ni...
kemain happy...
arief haiqal mesti kene bawak car dia...
haa dia mmg dari kecik selalu bawak kete kemana2...

kemain nak peace...


ok baju mmg terlebih besar skit...
bak kata orang gedoboh...
hahaha..


Jan 20, 2015

Penangan Smart Phone

assalamualaikum...


rasanya zaman skang ni semua dah boleh beli smart phone
bak kata najib dah jadi telefon mampu beli...
so aku nak citer pasal ape yang aku tengok ari tu...


situasi di kedai makan...
meja pertama duduk sepasang suami isteri
lingkungan umur dalam 40++
dan mereka sangat leka bermain telefon pintar mereka...
tanpa berbual antara satu sama lain...
suami tengok telefon...
isteri pon tengok telefon...
aku pon tak tau apps ape yang derang bukak 
ye la umur dan 40++
emm mungkin fb or whatsapp
tah...
tapi mmg derang berdua tak berbual pon...
makanan sampai kat derang pon...
derang makan pon sambil tengok telefon...
aku tak tau la klu sebenarnya derang tengah perang dingin ke ape...
tp mmg tak berbual walaupun duk sebelah2 n satu meja...

satu lagi meja di duduk sepasang kekasih...
according tu umur dalam 20++
ataupun pasangan yang baru kawin...
mereka berbual tak berhenti...
dari sampai sampai la tengah makan...
berbual jek...


perasaan aku bila tengok menda ni ialah...
nauzubillah harap2 dah tua nanti aku tak camtu...
masa yang kita habiskan dengan telefon lebih lama daripada dengan pasangan...
sedih kan...
mmg smartphone sangat menarik...
ada twitter, fb, instagram, whatsapp, blogger dan lain2
tapi masa utk family tu bukan senang nak luangkan kan...
so hargai la...
hurmmm...
korang rasa? 

Jan 19, 2015

Our Frozen Princess Models

assalamualaikum...


masih tak abis lagi demam frozen...
tengok la gaya masing2
kemain...
cam power rangers versi frozen pulak..
hahahaha 

Jan 12, 2015

Menyampah Baca Status Facebook Camni....

assalamualaikum...

aku bukan facebookers yang hari2 update status kat fb..
tp sememangnya aku hari2 bukak facebook
dulu aku penah citer pasal things i hate about facebook
skang aku lebih fokus kepada status facebook
yang sangat annoying...

1. citer pasal hal suami isteri dan menyebabkan orang lain berpandangan tidak baik terhadap suami atau isteri pemilik fb... siap bertag2 lagi...ataupun ke arah merendah2 kan suami atau isteri...
- pada aku hal korang nak gado laki bini or nak menyindir di fb bukan tempat yang sesuai...
- skang kan da ada whatsapp...gado la kat situ...tak yah nak suruh satu dunia tau...

2. status mengenai kematian atau kesedihan...jangan la kat status sedih...kt komen cam berhappy2 pulak dengan kengkawan...
- owh yang komen tu pun hagak2 la nak buat lawak kat status org lain...

3. status berunsur sex atau lucah...
 - tak perlu kot...tak best pulak bila family baca kan...tak sesuai dek non...
 - aku yang baca pon menyampah lagi la family yang baca...

4. status gila glamour...atau pun status yang dibuat2 ala-ala attention seeker...
  - lagi2 klu pompuan yang dah kawin dan ada anak yang buat...rasa cam euwwww...
  - klu masih solo ok la nak jadi attention seeker...kot2 dpt pasangan kat fb...jodoh kan...

5. status berbentuk provokasi...
   - klu kita nak berprotes kita mesti la tahu bahawa readers fb kita tu mungkin berlainan fahaman..so klu orang tu komen balik korang jangan lak melenting..
 

ni pandangan aku...
mungkin sama mungkin tak sama...
korang pulak??

Jan 11, 2015

Arief New Hair Cut...

Assalamualaikum...

nak citer pasal rambut arief haiqal ni haaa...
masa lahir lepas seminggu klu tak silap
terus cukur semua rambut dia...
so botak la dia...

haa ni gambor dia selepas cukur...
masa botak kan...
gebu gebas pipi pau...
masa ni la...

sebelum potong ari tu...
setelah 2 tahun...
sikit jek rambut dia...
so aku decide tuk potong jek...
memula nak botak kan dia...

haa setelah dibotakkan tepi jek...


tengah ada lagi...
hihi...
nampak dah bujang skit anak aku ni...


Jan 9, 2015

Aisy My Lil Farmer...

Assalamualaikum...


masa school holiday ni ada la aktiviti lil farmer ni...
tak farmer sangat la...
stakat tanam dapat pot2 kecik...

masa balik dari bercucuk tanam ni...
dia cerita la pasal flower ni perlukan air dan cahaya matahari...
pastu utk grow n bloom la...
ayat kemain aisy...

ni masa mula2 bawak balik...
de naik skit2 jek...

selepas 2 minggu...
masih takat tu je la...

klu aisy tengok
soklan yg dia akan bagi adalah...
when the flower want to come out...

mak dia kene jagi tecer science la...
pusing2 jawapan tu jugak...
tahnya pokok ape pon den tak tau...
tunggu je la bila nak kuar bunga dia...



Jan 7, 2015

Lepak @ Tanjung Puteri, Johor Bahru

Assalamualaikum...

disebabkan ramai sangat yang up kat fb 
betapa bestnya tanjung puteri ni
aku n hb pon gi la...
tak jauh pon dari umah den...

hb n me...
yawwww...

posing di gan arief...
tp arief tak nak bagi kerjasama pulak...

yeeee pose gan aisy...
n mak wee wit kat blakang tu..

tengok bunga ni pon jakun..
ala2 lavender kan...
tak tau bunga apa...

hb berselfie gan kanak2 itew...
ho ho ho....

main kat playground...
muka kemain serious arief

luas n best jugak playground dia...

tengok la kami bertiga ini...
arief kemain senggayut camtu...

pak cik santa 
ho ho ho...

mari la snap pic gan arief pulak...
mak cik santa kat blakang bajet cun jek pose..
hahaha...

terdampar arief...
kemain happy...

mak n ayah pon ikut skali...
cantik tempat ni...
aku je ambik gambar berapa pandai...

buai pulak...
pastu baru nak berjalan ke sebelah satu lagi...
hujan selebat2nya...
adoi...sib baik banyak shelter kat situ...
renyai sikit terus gerak balik...

tempat satu lagi pon best jugak.
nnt klu gi skali lagi akan aku update ye...


Jan 3, 2015

salam Maulidurasul....

assalamualaikum....

mari sama2 kita berselawat dan salam




Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...