My Members....

May 12, 2015

GST & Penerangan Rafizi Ramli

assalamualaikum...


seriously skang sangat sebok...
boleh dikatakan sangat2...
dengan keadaan kesihatan yang baru nak bertambah pulih ni...
alhamdulillah...

baru2 ni tertengoklah video pasal gst
yang dikeluarkan oleh Rafizi Ramli...
sape yang tak kenal boleh add or usha fb dia kat sini ye...
klu malas jugak nak click link tu...

ni haaa muka dia...

ok video yang di upload sendiri oleh beliau mengenai GST
sangat terang dan mudah difahami...
pada aku yang tak faham dengan iklan2 kat tv...
dan klu bukak custom.gov tu pun susah nak faham...
tengok video tu barulah faham...
kenapa ada harga barang naik...
ada harga barang yang stay...
dan harga barang yang turun....

korang yang masih tak faham...
atau buat2 tak faham
leh check it out sendiri dr fb rafizi ramli 
video ni dia upload awal mei ari tu...
mmg menerangkan dengan crystal clear pasal GST...

pada aku...
aku sendiri risau dan takut pada masa depan negara aku sendiri...
bila tengok dengan harga2 barang yang makin meningkat...
risau pada mereka yang tiada kerja tetap...
kais pagi makan pagi...
untuk menyara family dan anak2...
apakah nasib mereka....

kisah 1MDB dan Tabung Haji tu lagi la...
dimanakah ketulusan dan kejujurannya...
aku pon tak pasti...
ni memasing pakat utk keluarkan duit di tabung haji...
pon tak pasti nak buat ke tak...

gst tak habis lagi...masuk bab yang lagi pening pale pasal 1MDB ni...

cumanya nak ingatkan...
kita yang dekat dengan alam maya ni...
jangan jadi buta dan tuli...
jangan hanya mengharap dan mempercayai satu parti sahaja...
cuba lihat dengar dan tahu ape yang lain cakap dan buat...
mungkin ada betul dan ada salahnya...

fikir2 kan dan selamat berpening...




Post a Comment
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...