My Members....

Nov 4, 2014

Benefit Of Honey - Untuk Kanak-Kanak

assalamualaikum...

beberapa bulan lepas arief kerap kene batuk teruk...
kahak banyak dan selalu kene neb...

sian tengok budak2 kene neb tu...
pastu google la beberapa makanan yang sesuai
untuk hilangkan kahak serta semput...
terjumpa satu artikel mengenai madu...
sesuai utk memanaskan badan, hilangkan kahak, meningkatkan antibodi badan...
dan banyak lagi...
lagi pun madu kan makanan sunah...
utk kita yang dah tua ni pon bagus...
then gi la bee shop...


try yang kecik jek dulu...

honey stick...
memula tu aku bagi kat arief satu stick terus...
dia pun sangat suka...
skali esok demam eh...
hahahaha...lupa pulak yang madu ni panas...
so pastu aku bagi sikit2 campur dalam air...
alhamdulillah...
dah 4 bulan tak de kene batuk / sesema teruk..
klu skit2 ada la...tp tak bagi ubat pon dah baik...


 aku beli 2 packet honey stick ni...
utk arief n aisy...
alhamdulillah...
dua stick ni sebulan baru abis...
coz 3 hari sekali je aku bagi...
rasa dia pon sedap!


aku beli yang eucalyptus wild honey...
utk batuk, menghilangkan kahak dan meningkatkan immuniti badan...

ada banyak lagi pilihan...
keluaran beeshop ni...
antaranya :
bitter gourd wild honey 
- utk sakit kerongkong, sakit kepala, susah tidur, darah tinggi dan perokok
cinnamon wild honey
- sesuai utk wanita, hilangkan sejuk badan, darah haid tak tentu dan baiki penghadaman. 
forest dew wild honey
- pilihan utk kanak2, mengurangkan kelesuan badan dan hilangkan kepadanan badan.
rainforest wild honey
- pilihan warga tua, gastrik, ulser duodenum, mengurangkan kepanasan badan
kelulut wild honey
- asma, bronkitis, penyakit sistem pernafasan, dan meningkatkan imuniti badan
asystasia wild honey
- utk kecantikan, keanjalan kulit, jerawat dan menjadi minuman kesihatan. 

rajin tak aku salin daripada brocher beeshop ni...
mmg berkesan alhamdulillah......
tapi diingatkan honey ni hanya sesuai untuk baby setahun ke atas ye...


klu korang nak boleh email derang kat thebeeshop@gmail.com
or fb dia, korang search eco bee shop.

ada satu produk dia pasal bee pollen...nanti aku update...
aku gah ambik skang...
baru seminggu...
eh nnti la aku citer ye...
k...

Post a Comment
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...