My Members....

May 22, 2015

Biodata Nabi Muhammad s.a.w



assalamualaikum...

emmm 
beberapa hari lepas tertengok buku skola anak pasal
biodata Nabi Muhammad s.a.w...

so saya share kan di sini...

nama penuh : Muhammad bin Abdullah
nama ayah : Abdullah Bin Abdul Muttalib
nama ibu : Aminah Binti Wahab
tempat lahir : di rumah Abu Talib, Makkah Al- Mukaramah
tarikh lahir : Subuh isnin, 12 Rabiulawal / 20 April 571M (dikenali dengan tahun gajah, sempena peristiwa tentera bergajah Abrahah yang menyerang kota Kaabah)
tarikh kewafatan : Hari Isnin, 12 Rabiulawal TAhun 11H/ 8 Jun 632M
tempat wafat : Madinah Al-Munawarah
usia : 63 Tahun
warna kegemaran : merah hijau dan putih
makanan kegemaran : bali, kurma, buah tas dan buah anggur
sukan : menunggang kuda, memanah dan berenang.

ok tu serba sedikit biodata Nabi Muhammad S.A.W.




May 15, 2015

Tanda Bacaan Dalam Al-Quran

assalamualaikum...


salam jumaat...
mungkin dah ramai yang tahu...
mungkin juga da yang dah lupa...
mari sama2 ingat mengingati...




May 13, 2015

Segmen Blogwalking Cuti Semestar By Parihh

assalamualaikum...

lama tak join segmen ni...


moh le join blog sorang bro parihh ni...



jom la beramai2 memeriahkan lagi segmen ni..
klu korang tak join 
boleh je gi blog dia...
macam2 citer info terkini ada...




Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...