Oct 31, 2014

Tok Bomoh? ke Ustaz? emmmmm....

assalamualaikum...


aku rasa ramai yang dah dapat note ni...
daripada whats app atau pun fb...mahupun twitter...
so cari la mak-mak ye...
sekian...


Oct 30, 2014

Henry Hugglemonster

assalamualaikum...

anak aku tgah suka tengok citer ni...
kemain suka...
aku pon suka gak coz setiap citer ada pengajaran sendiri...
yang besar pon boleh layan citer ni apatah lagi si kecik...


this is henry...

meet henry n his family...

terasa cute pulak si henry ni..

sekian...



Oct 29, 2014

My Infused Water

assalamualaikum...


mengikuti trend skang...
aku pun buat infused jugak...
tp dlm tu cuma ada strawberry n kiwi jek...
kemain x...
aku potong anak2 aku tukang bedal...
dapat sebotol jek...
ok la rasa dia...

klu rajin nnt boleh buat lagi...

sekian

Oct 28, 2014

Running Heroes - Running Man Episode 216

assalamualaikum....

aku baru semalam tengok running heroes ni...
awat kelakaq sangat depa ni...
mmg sesuai utk terapi bagi orang yang tengah stress...



hahaha..
jea suk jagi superman
ji hio jadi superwoman
suk jin jadi batman
jong kook jadi wolverin
hahaha ni paling lawak si kwang soo jadi avatar...
haha jadi hero lelama...ape akku tak hingat...
pasangan monday ni jadi putera monyet...



ni scene paling kelako...
hadoi boleh pecah perut sei...
gila la derang ni sangat kreatif tau nak fikir utk buat menda ni semua...

oo klu korang nak download...
korang cari episod yang tema dia main sorok2 kwang soo...
tu pun terbaik...gelak besar aku...

pada yang tak penah tengok aku galak kan tengok...
mmg lawak sangat...

sekian...


Oct 27, 2014

Creative Menu List!!

assalamualaikum...

ni first time tengok menu camni...
sangat kreatif...
aku dapat daripada watsap...

ada nasi goreng ptptn baru masuk tu...
kemain tak tau la camne nasi goreng tu...
ada lagi yang boikot USA tu...kemain...
winter sonata pun ada...hahaha
aku mmg tergelak jek baca...

Oct 23, 2014

Perlu Tak Reply Comment...

assalamualaikum...

em...nak tanya bloger2 lain la...
pasal reply comment...
saya selalunya tak reply comment...
emmm korang?

coz klu comment kat blog orang lain
kita tak perasan klu orang tu reply comment kita...
tapi bila tak reply comment rasa cam tak berbudi bahasa pulak...
:(  

owh ari tu jumpa orang yang reply comment kat google circle...
camner nak buat camtu ek?
so boleh reply comment orang lain kan...
n orang tu notice kita reply comment dia...

sape leh tolong ajarkan...
tq in advance...

Oct 21, 2014

Yeay!! Legoland Water Park Lagi...

assalamualaikum...

ye sekali lagi aku n family gi legoland...
kali ni gi gan family den...
waaa utk pija n a.mie yang tak gi...
mmg rugi ye...

kitaorg tak de monopod...
so thanks to didi...
ye tangan anda panjang...hahahaha...
*rasanya dia tak baca blog aku kot...

 the girls n boys...
the girls sangat gediks...
n the boys say...
BORING...


biasala...
toilet pon nak bergambo..
tp tak cukup...
pija tak de pulaks..

ok mak jemah pon nak berselfie jugak...
cam buat iklan samsung lak aku...

the girls...
somel...ada sinki utk kanak2...

bergambo depan legoland hotel dlu...


try to jump high...
tp tak berapa nak tinggi...
badan berat 
T_T
sob sob... 



the boys...still muka boring jek...
maybe sebab memasing dah sental nasi lemak...
tu memasing muka nak tido jek...

legoland waterpark...here we comeee!!!

entry legoland water park...
awatnya jauh sangat gambonya...
haish...

si kanak2 riang bergambo sakan...


arief dah mula nak bermain2....




ni utk yang nak tau cabana rental dia brape...
seriously perlu utk yang bawa family n ada anak kecik...
senang n ada privacy jugak...
aku da citer pasal kelebihan cabana kat entry ni...
ni cabanna yang kami sewa...
its an elephant...

view dari depan cabana kami...
tempat mainan kanak2...
so senang nak tengok kanak2...


aku n kanak2 riang dah siap sedia utk mandi...hehehe...

jangan le lupa nak letak sun block ye...
tq to along as supplier sun block...
hehe...


memasing muka dah boring...
coz tunggu emak2 n bapak2 siap lambat sangat...

tadaaaa!!
happy face from arief...


naik dengan papa pulak..


akhirnya dapat jugak ambik gambo dalam air...
tq gopro...
tp hubby pulak takde...
didi pon jadi le...

berempat pulak...
kemain berendam...
daripada pukul 10 hingga kul 6 petang...
pergh..mmg penat giler..

hubby posing pulak gan arief...


 posing gan arief...

bebudak happy...
kita pon happy sama...
so korang yang tak gi lagi...
jom le gi...
utk johorian ada diskaun for annual pass...
so ape lagi...
ooo korang book tiket online lagi murah skit tau...

ok tu jek..
bye!!