My Members....

Jul 16, 2015

#mustread Tips Beraya Bersama Si Kecil...

assalamualaikum...

oleh sebab aku masih bekerja hari ni... 16.07.2015
n tak de kje dah skang...



akan aku sharekan tips tips untuk beraya bersama si kecil.. ( bawah 3 tahun)
ye la klu kita beraya ke sana sini keperluan si kecil jangan dilupakan..

1.  air masak / air putih - sila la sediakan lebih2...coz kerap kali gi beraya umah org di sediakan dengan air gas..coke / pepsi / grape dll...sila pastikan air kegemaran kita yang dah tua ni tak jadi air kegemaran si kecil..mmg tak bagus ye..

2. mosquito patch - ini perlu utk si kecil...supaya tak digigit serangga atau nyamuk bila balik kampung nanti...omak ea pun boleh tumpang lekat kat baju gak...

3. ubat ubatan - pastikan bawak bekalan ubat ubatan...coz musim perayaan kebanyakan klinik tak bukak...n yg 24 jam confirm la yang kat bandorrr sana kan...so bagi ubat - ubatan yang simple cam ubat demam, ubat batuk n ubat sesema pastikan ada sebelum balik raya.. n letak di tempat yang tidak kene panas ye...

4. thermometer - kot2 ape2 jadi kita dah ada senang...so sukat je tahap kepanasan anak2...klu bapak pon boleh jugak...

5. extra pillow / blanket - mmg perlu dlm kereta...so bila2 masa mereka take nap ada keperluan utk tido...bila gi umah org pon dah standby dah...tak yah pinjam2 orang dah..

6. warmer - tak kesah la utk susu formula / utk makanan baby yang kita dah sediakan...
pastikan bawak makanan utk si kecil...coz kebiasaannya makanan di rumah keluarga / sanak saudara pedas dan tak sesuai utk si kecil.

tu jek kot aku teringat skang...
dah dekat kul 12 ni..
so selamat hari raya semua...
den dah tak sabo nak balik ni haaaa...


Masih Bekerja...

assalamualaikum...

hari ni aku masih bekerja...
walaupun dah tak de keje
walaupun mood keje dah takde
walaupun org kat opis tinggal 2 3 ketui je...

boss tak bagi balik...
hwaaaa!!!

Jul 14, 2015

Salam Aidilfitri...

assalamualaikum...

cepat benor nak ucap salam...
ye lagi 2 hari je nak pose ni...


hahaha...saja aku nak sharekan menda ni kat blog..
masak sangat kan...
hahahaha...

disebabkan cost sara hidup yang tinggi skang..
aku mencadang nak buat camni...
sila bersedia lah anak2 saudara ku..

klu buat bebetul cam ni...
mau 10 raya kene bahan...
hwaaaaa....

puasa ada la kurus sesikit..
turun jugak la sekilo dua...
tapi bila dah raya nanti
mau naik 3 4 kilo..
nauzubillah...
aku cuba bertahan...
tp klu kot2 naik juga...
jadi la muka den cam kat bawah ni...
kembang2 memasing..


comel2 mereka kan...
zaman2 dahulu kala...

hahahaha
selamat hari raya korang!!!!!



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...