Sep 30, 2014

Kisah Mak Cik Goreng Pisang Yang Sombong

assalamualaikum...

ni pic goreng pisang yang biasa dari warung goreng pisang yang biasa...
aku suka goreng pisang ni..
n ramai jugak yang lain pun suka goreng pisang ni...
bertempat di Perling jb...

tapi mak cik yang goreng pisang ni agak sombong..
mentang-mentang goreng pisang dia sedap...
bayangkan aku yang baru balik keje...
sampai-sampai jek goreng pisang yg siap goreng dah abis...
aku kemain lah tunggu...
lansung tidak disape aku as customer dia...
senyum pon idok...
dia terus buat keje...depan aku je pon..
memula tu da rasa cam marah...
tapi lelama kesian pulak kat makcik tu...
ye la mesti penah prepare barang...
n dia dan suami dia mmg laju je buat keje...
tetiba rasa kesian...
tengah2 merenung mak cik tu...
rupanya dah ramai jugak yang datang n tunggu...
siap pakcik tu goreng...
baru lah dia sapa semua customer dia...


ni aku dah masuk kete...
dan 2 orang dah dapat goreng pisang termasuk aku...
tengok la berapa ramai yang tunggu...
kemain sedap goreng pisang makcik ni...

so selamat maju jaya makcik...
harap makcik rajin senyum lepas ni...
senyum itu sedekah...



Sep 29, 2014

Wedding Ira & Anwar -

assalamualaikum...

ni penggantin ira dan anwar...
kawan kepada suami den...
sebelum ke bab yang lain...
den ucapkan selamat penggantin baru dan semoga kekal ke akhir hayat...

bab seterusnya...
pasal photo booth dia...

sib baik memasing mood ok...layankan je la...


mr. hubby with the aizat jr. 

tulis kat guest book pulak...

kemain satu page semua utk dia saja...

yang paling asyik nak bergambar mak cik ni lah...
mari tengok gambo2 dia...

cemin mata kak kiah...

muka nak jeling2 pulak...
dah gigi arnab dah nmpak..

dia pun nak jugak sensorang...


gan tie pun jadi...hurm...

mak cik ni mmg pandai melawa skang...
pompuan kannn...



Sep 26, 2014

Berposing di Pasir Gudang..

Assalamualaikum...

Sepetang di Pasir Gudang...
sebenornya gi umah mak cik aka muksu...
then umah dia mmg la dekat dengan laut...
so mari kita bergambar sakan...

gambar ni gelap pulak...
tapi bab2 awan tu cantik tu aku upload jugak...

arief n papa...

haa gambar tiga dara ni la yang paling banyak...

ni pkai camera hp...
lebih terang tapi gambo2 awan tu sume tak nampak dah...

memasing practise nak melompat...

melompat lebih tinggi la ye...

jeti ni paling dekat dengan umah muksu aku...
tapi tak de pemengan tepi...agak seram nak lalu dengan bebudak ni...

gambar dengan gopro...mmg cantik...
tengok la senyum lebor den tu...

mohd arief haiqal...

the comel ambik gambo...
aku sibuk ambik gambor tetiba en. hubby pun ambik gambar sama...
tu la hasilnya...

i loiiikeee.....


Sep 24, 2014

My Birthday Boy!!!

assalamualaikum...

my birthday boy 
2 tahun sudah...
semoga jadi anak yang soleh...
dilindungi Allah s.w.t...
dan berjaya dalam hidup...
amin....



Sep 21, 2014

10 Car of 2014 that Lack Design

assalamualaikum...

aku terbaca menda ni kat yahoo...
so nak share jugak gan korang...
pasal 10 car 2014 that lack design...
dalam bahasa melayu
dan mudah utk di fahami ialah
10 kereta 2014 yang tak cantik ..
lebih kurang camtu le...
pada aku ok je rasanya...
tapi tak tau la pada korang...
mari kita tengok apekah kereta2 itu..



10. Mitsubishi mirage 
aku rasa ok jek...cam ala-ala myvi...
tapi tah simple sangat kot design dia...

9. toyota prius
ni pon aku rasa ok...

8. nissan juke
ni aku rasa mmg agak berlebih dlm design dia...
dah macam kete mini mutan dah...
7. Lamborghini veneno
yang ni aku tak faham nape derang masukan dalam list ni...
aku suka jek...
sporty abis...
dah cam bumblebee dah..

6. mini paceman
tengok pon aku da rasa boring...

5. BMW X6
boss lama aku pakai ni...
ok jek...

4. nissan versa sedan.
boringggggg...


3. lincoln MKT
rasa cam oldtimer punya design...
sori..

2. Honda Pilot
peti ais...cam peti ais bergerak...
terlalu kotak..

1. Infiniti QX80
pon tak suka jugak...
aku pun tak tau pe salah dia...
rasa cam x cantik...

sekian...
pendapat korang lak camne...


Sep 19, 2014

Fuhhhh... Sakit Mata!!!

assalamualaikum...

aku de citer pasal sakit makit yang menyebabkan blog tergendala sementara...
ni haa...
berposing sambil memakai cermin mata tidak melambangkan kesakitan...


haaa tengok mata aku yang bengkak dedua...
n size kecik sebelah...
first time kene seumur hidup...
serius agak stress (malu nak kuar n berjumpa orang)
sakit ok la boleh tahan lagi...
keje sume boleh buat cuma rasa tak selesa dengan mata je la...

bila aku gi klinik mmg ramai rupanya yang kene sakit mata...
pergh...penangan virus ni kan...
3 hari dapat mc...
mmg best duk umah sampai boring tak tau nak buat ape...
huh...


Sep 17, 2014

Adventure Cove, Sentosa Singapore...


Assalamualaikum...


ye entry terperap...
disebabkan tetiba aku sangat bz...
dan sakit jugak...
ok later citer pasal sakit makit tu...

ni citer pasal adventure cove, singapore...

kami di entry dia...sangat excited...
tempat ni dalam uss singapore...
rupanya besar uss tu ye...
ala jakunis aku...
macam2 ada dalam tu selain uss tu...
n sangat cantik utk ambik gambar...


mereka...sangat happy lah nyer...

yang berdua ni mandi...
pastu naik tido jap...
pastu sambung mandi balik...
aku gan along tak mandi...hwaaa sedih...
rugi giler tak mandi...sebab sangat best tempat dia...

ni orang kuat yang jaga anak2 aku...
n sangat la penat dia...
hahaha..sesekali kan ape salahnya...

the anak dara berposing kemain derang...

the heroes...
arief pakai pampers sahaja...

naik lagi utk rehat n makan jap...
jap lagi sambung balik mandi...


welfie jap gan derang...
the mama n the bujangs.....
banyak masa derang main menda ni...
coz menda ni akan jalan bawah aquaria ke mende camtu la...
nampak la ikan2  kat atas...
stingray pun ada...

adik tukar baju...
ooo makanan bg yang islam tu kene hati2 masa membeli...
tanya2 orang yang mana kedai yang halal kat dalam tu...
coz hanya ada 2 je kot kedai yang halal...
yang lain tak de logo halal n tak pasti kehalalan nya...

perjalanan balik...
derang sangat penat la...

ambik gambo pon muka dah boring jek...

aku yang masih banyak tenaga...
sibuk nak buat ala2 korea...
tengok muka anak2 memasing dah boring...




klu korang rasa cam best jek.....
leh click adventure cove untuk maklumat lebih lanjut...

tp serius best...
klu nak gambaran lebih kurang legoland water park...
tapi lebih menarik n fun tempat dia...
sekian...