Aug 27, 2014

G E M U K

Assalamualaikum...

haaa kan...kiranya suami aku ni dah terlebih sukses dah ni...
hahahaha...


korang kenal tak kevin zahri ni..
klu tak kenal gi google...
klu rajin boleh buat ni...
kene la rajin...
lagi2 orang cam aku ni...
masa berpantang tak berbengkung...
bukan tak nak ye tapi tak boleh...
so kene la buat senaman peyot ni...
tapi masa sangat mencemburui...
padahal malas...hwaa...

pas tu aku amalkan menda ni..
hahahaha...boleh!


Aug 21, 2014

Berselfie Di Hari Raya...

Assalamualaikum...

sambung balik citer pasal hari raya...

ni hari raya kedua ni...
hadoi...dah 25 syawal baru nak citer pasal hari raya kedua...
pergh citer peram sangat dah ni...
ok ok straight to the point...

situation : tunggu hubby dalam kete bersama anak2...

ni selfie gan arief dlu...
biasa la arief sibok gan car dia...
tu botol air masak arief...
aku mmg bawak beraya...
sebab slalu klu gi raya umah orang kenkadang derang hidang air gas...
so anak2 aku mmg tak minum...
eh salah mak pak dia yang tak bagi minum sebenarnya...
derang mmg suka lagi2 ada ice...
so klu bawak bottle derang so dapat minum air masak...


berselfie gan aisy pulak...
duck face...

kembong ala2 maembong...
hahaha...
rupanya ni je gambar aisy di raya kedua...
masa sesi bergambar dia dah tertido..
letih mana tak nya main je kejenya...

opps malu2 pulak anak bujang den ni...



Aug 19, 2014

Kitchen Cabinet Idaman....

assalamualaikum...

citer raya nnti aku sambung....
dlu aku ada citer pasal wardrobe idaman kan...
kali ni aku nak citer pasal kitchen cabinet idaman pulak..
seriously kalau pompuan ni...
dua menda yang penting utk dia is...
dapur dan bilik tidur...
ruang tamu mmg penting..tapi utk tetamu bukan utk aku...
boleh...hahaha...
mari kita tengok beberapa design yang cantik hasil carian aku di gooogle...

first time aku jumpa design melengkung camni...
sangat modern...
kannn....so icebox boleh la letak kat almari putih tu...
sangat cantik...
tapi tahap praktikal utk guna tak tau la...

ini pun cantik jugak...
cuma patern agak boring skit...

ini very tidy dan clean..
color dia sangat match...
cuma yang tak best...cabinet atas tu asal tak terus sampai dinding atas...
camtu nak bersihkan atas cabinet tu susah leee...

ni idea utk yang nak buat cabinet...
buat la rack camni..
sangat cool....

island kitchen...
sangat best...
bak kata lisa surihani macam nak buat rancangan memasak...
haa gan color yang bright camni sangat meletops...

ni satu lagi island kitchen...
haa cabinet atas camni la aku maksudkan...
terus sampai dinding atas...


ni satu lagi...
cabinet mesti ada L shape tu kan...
cara ni utk jimat space..
hang pa leh letak la segala mak nenek periuk dlm tu...
sangat best...

akhirnya...
terpulang pada 
taste anda
ruang yang ada
dan money money money...
sekian..

Aug 13, 2014

Aidilfitri 2014

Assalamualaikum...

selamat hari raya everybody...
kita mulakan entry basi pasal hari raya yang dah 2 minggu lepas...
serious sangat bz...
ni baru sempat nak menghupload resize semua segala...
n pic ni je pung yang ada...

my three princess...
aisy, nayli and sara...
biasa la budak2 ni mmg suke sangat dengan frozen...

tengah2 main bunga api tu...
sorang lagi dah lari masuk rumah balik takut letew...


pagi raya...
ni pic mengada aku gan suami...

4 of us...
aisy sangat besar mata kamu ye...
arief pulak tengah tengok tempat lain... emm...

aku sefamily...
first pic : aisy, nayli n sara (cuzzie)
2nd : along with 2 princess n 2 hero...
3rd : me n my family
4 : pija, dd, a.mie, mak n ayah (the bujangs) 

ni dah balik kampung...
papa n his son..

kami bertiga beradiks...


arief haiqal...


ni pic raya ke dua...
kemain tak pengantin basi...
hwawawa...

ni lepak gan arief pulak...
pic aisy tak de...
coz dia sedap tido je.....







Aug 7, 2014

Still Boycotting.... #supportGAZA

assalamualaikum...


yup...
masih citer pasal GAZA...
still under attack...

esok derang buat secara besar2an...

boycott mcd arini, esok dan seterusnya...
dengar citer derang nak bagi burger free kat masjid...
pada aku terpulang sape nak terima atau tidak...
klu terima derang bertambah rugi jugak kan...
tu yang kita nak...
burger tu tetap halal...
pada aku mmg da tak de hati nak makan...
geram kot...

ooo isu lagi satu pasal pekerja mcd...
derang cari rezeki yang halal kan...
ada yang sampai meludah pekerja starbuck tu...
aku rasa mmg tak patut...
tak baik kan kita sesama islam...
mungkin derang ada cara sendiri utk boycott...
we never know...
dan derang yang keje mcd or yang lelain tu TIDAK DI BOYCOTT ok...
as for now aku harap derang da cari tempat keje baru...
rezeki di tangan Allah kan...

utk lebih clear pasal boycott
ce baca ni...


well explain...


bukan setakat mcd sahaja...
ni antara list syarikat yang memberi dana kepada israel...
klu boleh boycott semua alhamdulillah...

ni hasilnya...



alhamdulillah they are effected...
teruskan...

lupa pulak...kita juga kene bersedia utk di boycott oleh negara2 besar yang sokong israel...
aku pun tak pasti nak sedia part mana...
tp insyaAllah klu buat baik balasanya baik kan...

bersama2 la kita boycott...






Aug 5, 2014

Teks Ucapan.... T_T

assalamualaikum...

aku mmg kalah part2 nak mengarang teks ucapan rasmi ni...
haish...kemain susah nak susun perkataan rasmi ni...
yang sedap lagi membuai2...
dengan pantun lagi...
leceh la...
cari kat google pun banyak yang tak sesuai...
so senang aku ceduk sana ceduk sini...
boleh la...
daripada stress sorang2...
sok mintak boss tambah sendiri ape yang kurang...

sekian

#stress

Aug 3, 2014

Tips Menjadi Pengantin Vogue




assalamualaikum...

Selamat Hari Raya Aidilfitri...
ye citer raya akan menyusul kemudian bersama gamba2...

ni haa nak citer banyak tul orang kawin lately ni...
kemain korang kan...
mana nak gi rumah terbuka...
orang kawin lagi...
mmg kembung la perut aku ni...


ni beberapa tips untuk menjadi pengantin vogue...
rasanya semua dah tau...
saja aku listkan dengan details skit...
  1. sebulan or dua bulan sebelum sila jaga permakanan anda.. if gemuk kurus kan sikit...if kurus sangat makan la lebih sikit supaya bila pakai baju pengantin tu cantek dan berbeza daripada bujang...coz makan kita kat pelamin tu ramai yang tengok...so nnt akan ada la beza skit...kan kan...kawan2 dan sedara lama kan da lama tak jumpa...
  2. lagi seminggu or dua minggu tu manjakan diri kat spa...urut2...facial2...so kulit muka tu kembali la lembab dan berseri...
  3. lagi dua tiga hari tu...jangan la stress sangat...yes mmg macam2 yang terjadi...gan kerenah family, kerenah bridal lagi...macam2 kan...so rilex kan diri jangan stress sangat nnt tambah kedut pulak muka...owh praktis senyum je...tengok kat cermin tu gaya senyum mana yang korang rasa ok dan cantik...tak fake dan selesa...pastikan tu...jangan nampak cam fake sangat nnt x cantik gambo...
  4. bukan setakat mulut jek nak try depan cermin mana satu cantik...cara duduk, cara diri, cara jalan sume korang kene praktis jugak...tak la kang jalan nak gi makan beradap terkenkang2...praktis gan kasut tinggi tu sangat perlu...
  5. masa majlis pastikan always senyum memanjang...walau pun hati gah mara ke ape ke pastikan senyum tak lekang kat bibir...menunjukkan bahawa betapa happynya kita berada di atas pelamin sebagai raja sehari tu...pastu gambo yang photographer ambik tu sume cantik2...bayar mahal2 mesti nak hasil yang cantik kan....
yang citer pasal nak tempah2 mak andam, fitting baju 
sume tu korang fikir sendiri la...
color ape yang cantik semua tu kan...
haaaa...skang ni kan tengah cantik color pink n mint kan...
aku pun suka tengok...
kbye!