Oct 23, 2014

Perlu Tak Reply Comment...

assalamualaikum...

em...nak tanya bloger2 lain la...
pasal reply comment...
saya selalunya tak reply comment...
emmm korang?

coz klu comment kat blog orang lain
kita tak perasan klu orang tu reply comment kita...
tapi bila tak reply comment rasa cam tak berbudi bahasa pulak...
:(  

owh ari tu jumpa orang yang reply comment kat google circle...
camner nak buat camtu ek?
so boleh reply comment orang lain kan...
n orang tu notice kita reply comment dia...

sape leh tolong ajarkan...
tq in advance...

Oct 21, 2014

Yeay!! Legoland Water Park Lagi...

assalamualaikum...

ye sekali lagi aku n family gi legoland...
kali ni gi gan family den...
waaa utk pija n a.mie yang tak gi...
mmg rugi ye...

kitaorg tak de monopod...
so thanks to didi...
ye tangan anda panjang...hahahaha...
*rasanya dia tak baca blog aku kot...

 the girls n boys...
the girls sangat gediks...
n the boys say...
BORING...


biasala...
toilet pon nak bergambo..
tp tak cukup...
pija tak de pulaks..

ok mak jemah pon nak berselfie jugak...
cam buat iklan samsung lak aku...

the girls...
somel...ada sinki utk kanak2...

bergambo depan legoland hotel dlu...


try to jump high...
tp tak berapa nak tinggi...
badan berat 
T_T
sob sob... 



the boys...still muka boring jek...
maybe sebab memasing dah sental nasi lemak...
tu memasing muka nak tido jek...

legoland waterpark...here we comeee!!!

entry legoland water park...
awatnya jauh sangat gambonya...
haish...

si kanak2 riang bergambo sakan...


arief dah mula nak bermain2....




ni utk yang nak tau cabana rental dia brape...
seriously perlu utk yang bawa family n ada anak kecik...
senang n ada privacy jugak...
aku da citer pasal kelebihan cabana kat entry ni...
ni cabanna yang kami sewa...
its an elephant...

view dari depan cabana kami...
tempat mainan kanak2...
so senang nak tengok kanak2...


aku n kanak2 riang dah siap sedia utk mandi...hehehe...

jangan le lupa nak letak sun block ye...
tq to along as supplier sun block...
hehe...


memasing muka dah boring...
coz tunggu emak2 n bapak2 siap lambat sangat...

tadaaaa!!
happy face from arief...


naik dengan papa pulak..


akhirnya dapat jugak ambik gambo dalam air...
tq gopro...
tp hubby pulak takde...
didi pon jadi le...

berempat pulak...
kemain berendam...
daripada pukul 10 hingga kul 6 petang...
pergh..mmg penat giler..

hubby posing pulak gan arief...


 posing gan arief...

bebudak happy...
kita pon happy sama...
so korang yang tak gi lagi...
jom le gi...
utk johorian ada diskaun for annual pass...
so ape lagi...
ooo korang book tiket online lagi murah skit tau...

ok tu jek..
bye!!



Oct 20, 2014

Simple Henna ..


assalamualaikum...

ni tukang buat henna aku...
dia pon saja tengok kat hp jek...









tarra dah siap diukir...
hihi...simple2 jek...
satu jam jugak pakai masa ni...

tarra dah kering...hihi....
bawak balik...
pakaikan si kecik aisy pulak...

haa tu dia...kemain bergambo dengan inai dia...

lebih kurang cam aku jugak...
yang atas tu tak dapat nak diselamatkan...
comot skit...

tetiba cam nak pakai lagi...
teringat time kawin dlu...
ala lupa pulak nak ambik pic inai time kawin...
hahaha...nnt la share lagi...
kbye!

Oct 16, 2014

Melaka Drift Event !!

assalamualaikum...

entry bergambar yang agak panjang...
citer pasal event drift kat mimc, melaka...
dah terperap lama...aku tak tau nak citer cmne...
first time aku join en. husband gi event ni...
best jugak la...

jom check it out...

ok ni kete yang dibawa oleh abg ipar den...
best kan pic ni...
cantik...

en. husband bergaya gan kete silvia kot klu tak silap...

owh aku terus lompat citer kat penyampaian hadiah...
en. suami jadi orang yang bagi hadiah...
kemain seat bucket dia bagi kat orang...

happy coz a.lee aka abg ipar aku dapat nombor 3...

aisy bergaya jap dengan trophy...
masa ni dah dekat kul 8 malam kot...
still kat track lagi...

orang paling kepoci...
diri tul2 dekat dengan mc...

hubby lak bergaya dengan trophy...
arief muka serius...

masa tengah race...
budak2 ni memang lah tak duduk diam...
en. husband bz...
aku handle sorang2...
mmg asyik terbakar jek lemak2 aku...


ada stage kecik lak kat situ...
kemain lah arief memanjat...

siap tunjuk good lagi...
dia ni mmg minat kete...
ikut bapak dia agaknya...

tengok la berlari larian dia...


owh nak citer pasal homestay pulak kat sana...

best jugak...
villa kat a famosa water park...

hurmmm tapi jauh kedalam nya sangat...

layan arief main pool...

kakak nya n cuzzie pon sibuk...
panas terik pon tak dikesahkan...
setiap villa ada pool masing2...
best jugak la...
daripada budak2 ni borang asyik tengok kete jek..
mari main pool...sampai ke malam pon tak pe...

dia da 4 bilik dan 2 bilik air...

ni pic ruang tamu dia...

the pool

dapur...boleh le klu nak masak simple2...
ada peti ais, oven, cerek masak, periuk, pinggan dll...



kami semua...

aku tak de...
coz sibuk jadi camerawoman ari tu... 
T_T 


Oct 15, 2014

Yeay! it On Going!!

assalamualaikum...


lama giler tunggu ni...
rasa cam tak caya...
pergh...best2...
alhamdulillah rezeki...

nuffnang be nice ye...
bebanyak sikit...
hahahaha...

Oct 14, 2014

Bee Sting....

Assalamualaikum...

nak citer pasal pak cik arief terkena bee sting ni...
memula tu aku tak perasan pon...
n smpai skang tak tau pon bila terkena...

dia tetiba jalan terhenjut2...
ingatkan kenapa...
pastu asyik cakap leg pain...
aku pon belek2 kaki dia...
laaa dah bengkak pulak...
ingatkan terseliuh...coz budak laki kan...asyik la panjat sana sini...
then...bawak la gi klinik...

letak minyak gamat then balut camni gi klinik...


emmm masa ni doc dah kesan kene sengatan lebah...
aku risau jugak kot2 kene belah ke...
coz dia punya sengat ada lagi dalam tu...


haa bagi mainan utk leka kan dia...
then doc letak ubat bius...
n trus keluarkan sengat tu...
sib baik dia tak nangis...sebab gah khayal main kereta...
kemain lebah ni notty lee...


rasanya si maya the bee yang sengat dia...
hamboi comel sangat lebah camni...
hahaha...