Jul 21, 2014

Gaza, Boikot dan MH17

assalamualaikum...

tiga menda ni dari tadi aku duk fikirkan...
kesedihan untuk mereka di gaza...dan juga tragedi MH17 tu mmg terkesan...
lagi2 dengan status fb dan twitter yang banyak bagi perkabaran yang sedih...
mmg makin terasa...
pasal boikot...aku dalam usaha untuk boikot berjemaah...
berjemaah dengan korang...buat la ape yang mampu...

dalam bulan puasa ni...dengan nak raya...
adoi aku doa keluarga yang ditinggalkan oleh orang2 tersayang dapat terima dengan redha...
mmg susah la nak terima tapi ni ketentuannya...
mmg klu aku ditempat mereka pon mmg T_T...


semua jom la kita sama2 memboikot...
harap dengan usaha kita yang tak seberapa ni...
bak kata orang at least it something daripada nothing kan...

berat yang memikul mmg berat...
kita yang hanya fikir dan lihat pun terasa keberatannya...

#prayforMH17
#prayforgaza
#teruskanboikot




How To MaKe CuTeSt BuTtOnS

Assalamualaikum...

 haa nak buat buttons cute camni...
budget hanya rm 5 sahaja...
first korang kene gi diaso lah nyer...
aku dah terpengaruh...
kat jb baru ada satu kat jusco bukit indah...
kot la klu tak silap...

packaging dia camni...
haa rm5 boleh dapat 27 buttons...
korang boleh la lekat kan kat lenggan...
tengah2 baju kebaya korang...sangat cantik dan menawan utk hari raya...
save cost kott.


ni contoh yang slalu orang bat kat tangan...
kan cantik...
aku cari kat google saja...
utk contoh...

haaa satu lagi kat blakang baju...
tp klu letak kat depan pun cantik gak kan...
korang yang nak letak kat shawl pon bole...
sangat cantik dan mudah...

ini lah butang yang masih bogel lagi...
belum disampulkan dengan kain lah...

ni bahan utk digunakan...

ukuran kain dia dah bagi...
korang ikut jek lah steps yang diberikan...

blakang packaging tu ada dah...
musah sangat...
semudah 1 2 3...
tau...
aku mmg sangat sukaaaa....


dan taraaaaa...
ni pic dari blakang...
sangat mudah...
korangboleh terus jahit kat baju korang...
aku bukan pandai jahit baju pun...
stakat tolong buat butang ni boleh la...
hahahaha...



Jul 20, 2014

Aisy As A TeaCher....

Assalamualaikum...

aisy jadi tecer pada adik dia...
mmg asyik salah je la adik dia tulis...


kakak sebok memadam 
adik sambung conteng lagi...
ape2 je la double A...





alfatihah untuk mangsa-mangsa MH17
juga kepada ahli-ahli surga di gaza...
kanak2 yang baya2 anak2 aku ni...
T_T...

Jul 16, 2014

ICE CREME

assalamualaikum...

setelah baik dari selema dan batuk...
bagi derang reward pulak..
sebenornya...tak share pun ice creame tu...
kakak punya dah abis...
so dia kecek adik dia yang makan lambat skit...

ok share lagi...

tengok lah muka adik...
tengok tangan kakak nak capai ice cream tu...

yee adik kembali menguasai...
aku beli conerto yang strawberry tu...
tak sedap tah tak...
aku pun tak rasa...
tapi abis jek derang makan...
sedap letew kan...
ok tak leh makan ice cream selalu double a ye...

Jul 11, 2014

ZomBie KamPunG PiSanG

Assalamualaikum...

ari jumaat biasanya aku masak...
coz aku cuti kan...
derang pulak kene gi skolah...
so balik sekolah tu...
aku pun siap2 kan la makanan nak buka...
mmg perasan diam jek dedua tu kat depan...
dengan harapan derang tengok tv la...baik je duduk kan...
rupanya...ada zombie pulak kat umah...

hambik...muka dah macam zombie kampung pisang...
abis atas lantai semua penuh gan bedak...


kakak adalah ketuanya...
tengok la kaki kakak abis dia sapu bedak...
em...korang mmg suka tambah keje mama kan...
anak oh anak...

Jul 10, 2014

My DiVa - Aisy Adawiyah

assalamualaikum...

sila abaikan orang kat blakang aisy tu...
fokuskan pemandangan indah permai anda kat kasut yang aisy try tu...
kemain tak...
suh cari kasut raya...
boot pulak yang dia berkenaan...

cantik mmg cantik la...
tapi mmg tak lah nak beli...
nak gi mana saja nak pakai boot..
so skang pua chu kang punya boot kalah la...
aisy punya siap ada pic mickey mouse bagai..
eh aisy punya lah...
aku tak beli pun...


Jul 8, 2014

Review Thistle Hotel - Executive Room

Assalamualaikum...

kan aku buat birthday suprise tu kat thistle hotel johor  bahru kan...
ye mmg aku duk johor bahru jugak...
n thistle gan umah aku just dlm 5 hingga 10 minit sahaja...
mmg dekat sangat..
n naper aku pilih utk buang duit duk hotel dedekat camtu...
here the reason ...
1. budget ciput jek...so tak de duit minyak dan toll
2. tak penat...datang utk berehat...klu dua tiga hari duk hotel boleh le jejauh...
ni stakat sehari..kang balik lagi mmg penat la...
3. dengan budget yang ada dan tak nak penat2 ni...dan kehendak yang nak tido kat tempat lain selain kat umah utk merilexkan diri...siyes aku pikir thistle...
4. tempat makan semua dah familiar...tak yah la nak cari tempat makan yang tak tau makan sedap ke tak...

ok satu lagi thistle ni klu korang kuar je hotel dah nampak kfc dan klu jalan depan skit da ada mcd...
sangat mudah kan...
bagi sesapa yang dari luar mmg senang nak cari makan kat sini..
klu minat makanan india...ada asoka kat blakang hotel ni...tapi kene pusing2 skit la..
klu minat makanan lauk2 dan tomyam ape lagi ke stulang la kamuu...
pun dekat jugak dlm 10 minit dari hotel..
nak ape lagi shopping complex..jugak 10 minit..
hotel ni siap sediakan shutter bus utk ke city squre, legoland dan beberapa tempat lagi aku tak hingat...

bilik yang aku tempat ni mmg aku bagi 10/10
semua baru dan best...
mari tengok suasana bilik... 

gambar daripada katil dan sambil baring2 boleh nmpak bilik air...
kang senang nak pantau budak 2 tu mandi...


dia punya sink...sangat cantik...
banyak giler cermin dlm bilik air ni..
depan blakang semua cermin...

tu pic dr dlm bilik air...
bidai tu aku tutup...
so tak nampak la katil..
klu mandi kat bath up tu dan tirai tu kita bukak...
boleh tengok tv sambil mandi...
tak ke heaven tu...
emmm...nyaman...

ni kiranya tempat buat air dia...
siap la dengan mesin expresso ni...
kemain kan..


menda ni sume aku bawak balik umah jek...
dah sejuk2 dlm bilik mmg tak la nak minum menda2 sejuk ni...

ni almari dia...
siap dengan iron dan iron board..
tak yah mintak2 da...

haaa ni plg best...
kebanyakan hotel sejadah mesti kene mintak..
yang ni dah siap sedia...
alhamdulillah...

barang2 toiletries...

bunga orkid ni mmg cantik tau...
ske iollsss

ni pun barang toiletries jugak...

sekian...
utk yang berminat boleh terus ke 
atau hubungi 07-222 9234