Sep 15, 2014

L O L

assalamualaikum...





semua lawak...
lg yang last tu..kemain si diva...
hahahahahahha...

Sep 14, 2014

Easy Peasy Pancake - healthy Way!!

assalamualaikum...


ni aku share kat kat korang...
atilia bagi resepi...
cam best kan klu buat...
aku rasa budak2 pon suka...
kan kan kan....

Sep 2, 2014

Aug 27, 2014

G E M U K

Assalamualaikum...

haaa kan...kiranya suami aku ni dah terlebih sukses dah ni...
hahahaha...


korang kenal tak kevin zahri ni..
klu tak kenal gi google...
klu rajin boleh buat ni...
kene la rajin...
lagi2 orang cam aku ni...
masa berpantang tak berbengkung...
bukan tak nak ye tapi tak boleh...
so kene la buat senaman peyot ni...
tapi masa sangat mencemburui...
padahal malas...hwaa...

pas tu aku amalkan menda ni..
hahahaha...boleh!


Aug 21, 2014

Berselfie Di Hari Raya...

Assalamualaikum...

sambung balik citer pasal hari raya...

ni hari raya kedua ni...
hadoi...dah 25 syawal baru nak citer pasal hari raya kedua...
pergh citer peram sangat dah ni...
ok ok straight to the point...

situation : tunggu hubby dalam kete bersama anak2...

ni selfie gan arief dlu...
biasa la arief sibok gan car dia...
tu botol air masak arief...
aku mmg bawak beraya...
sebab slalu klu gi raya umah orang kenkadang derang hidang air gas...
so anak2 aku mmg tak minum...
eh salah mak pak dia yang tak bagi minum sebenarnya...
derang mmg suka lagi2 ada ice...
so klu bawak bottle derang so dapat minum air masak...


berselfie gan aisy pulak...
duck face...

kembong ala2 maembong...
hahaha...
rupanya ni je gambar aisy di raya kedua...
masa sesi bergambar dia dah tertido..
letih mana tak nya main je kejenya...

opps malu2 pulak anak bujang den ni...



Aug 19, 2014

Kitchen Cabinet Idaman....

assalamualaikum...

citer raya nnti aku sambung....
dlu aku ada citer pasal wardrobe idaman kan...
kali ni aku nak citer pasal kitchen cabinet idaman pulak..
seriously kalau pompuan ni...
dua menda yang penting utk dia is...
dapur dan bilik tidur...
ruang tamu mmg penting..tapi utk tetamu bukan utk aku...
boleh...hahaha...
mari kita tengok beberapa design yang cantik hasil carian aku di gooogle...

first time aku jumpa design melengkung camni...
sangat modern...
kannn....so icebox boleh la letak kat almari putih tu...
sangat cantik...
tapi tahap praktikal utk guna tak tau la...

ini pun cantik jugak...
cuma patern agak boring skit...

ini very tidy dan clean..
color dia sangat match...
cuma yang tak best...cabinet atas tu asal tak terus sampai dinding atas...
camtu nak bersihkan atas cabinet tu susah leee...

ni idea utk yang nak buat cabinet...
buat la rack camni..
sangat cool....

island kitchen...
sangat best...
bak kata lisa surihani macam nak buat rancangan memasak...
haa gan color yang bright camni sangat meletops...

ni satu lagi island kitchen...
haa cabinet atas camni la aku maksudkan...
terus sampai dinding atas...


ni satu lagi...
cabinet mesti ada L shape tu kan...
cara ni utk jimat space..
hang pa leh letak la segala mak nenek periuk dlm tu...
sangat best...

akhirnya...
terpulang pada 
taste anda
ruang yang ada
dan money money money...
sekian..

Aug 13, 2014

Aidilfitri 2014

Assalamualaikum...

selamat hari raya everybody...
kita mulakan entry basi pasal hari raya yang dah 2 minggu lepas...
serious sangat bz...
ni baru sempat nak menghupload resize semua segala...
n pic ni je pung yang ada...

my three princess...
aisy, nayli and sara...
biasa la budak2 ni mmg suke sangat dengan frozen...

tengah2 main bunga api tu...
sorang lagi dah lari masuk rumah balik takut letew...


pagi raya...
ni pic mengada aku gan suami...

4 of us...
aisy sangat besar mata kamu ye...
arief pulak tengah tengok tempat lain... emm...

aku sefamily...
first pic : aisy, nayli n sara (cuzzie)
2nd : along with 2 princess n 2 hero...
3rd : me n my family
4 : pija, dd, a.mie, mak n ayah (the bujangs) 

ni dah balik kampung...
papa n his son..

kami bertiga beradiks...


arief haiqal...


ni pic raya ke dua...
kemain tak pengantin basi...
hwawawa...

ni lepak gan arief pulak...
pic aisy tak de...
coz dia sedap tido je.....