My Members....

Nov 5, 2015

Aisy, Melukis dan Whiteboard...

assalamualaikum...

aisy kata itu dia...

hokey..memula aku tengok eh...itu bulu mata ke kening...
dlu dia suka lukis gambar orang dari jauh...
dengan rumah, pokok dan kolam ikan...
imiginasi dia nak rumah ada kolam ikan letew...
hamboi...
sekarang dah boleh lukis muka...

actually aku nak citer pasal kegunaan whiteboard ni...
masa mencari solution untuk mengajar aisy dengan cara yang lebih interaktif...
tanya sana sini...then kakak bagi tau yang dia beli whiteboard utk anak2 dia
so aku pon beli...
yup.. menggunakan pensil dan kertas mmg lebih kemas dan boleh nampak perbandingan peningkatan pembelajaran...
tapi aisy cepat bosan...
dlm kata lain dia cepat boring dan dah takde tumpuan...
bila guna whiteboard ni alhamdulillah...
ok...nampak dia suka nak belajar (mungkin sebab menda baru)
mak dia pon tak la membazir asyik nak beli buku baru...
hehe...
after satu latihan...aku akan bagi dia lukis ape2 yang dia nak...
so cam reward la...

tapi hanya berkesan utk aisy (5 tahun) sahaja...
bagi arief (3 tahun) mmg pembaziran...
dia terlalu suka dengan marker pen tu...
asyik la kene beli baru T_T
sebab yang selalu...
1. lupa tutup marker tu...
2. tutup hilang entah ke mana
3. dia akan ketuk2 marker tu so mata marker pen tu terkelup ke dalam..
camne nak tulis...
haish...

aku tak de la ajar arief spelling ke math ke...
cuma bila dia tengok kakak dia pegang buku
dia pon sama nak jugak...
so belikan la jugak whiteboard...
tau2 je la sibling kan...tak leh sorg lebih...

sekian.. 




Post a Comment
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...