My Members....

Aug 30, 2013

Husband, Wife & Share??

salam...

aku nak share pe yang aku pikir lately nih...
pasal SHARE...
more to husband n wife things...
macam hal family, kerja, masalah, duit dll

aku kekadang pelik tengok perangai lelaki yang telah diiktiraf sebagai suami ni..
susah sangat nak share gan isteri pasal ape2 pun...
walaupun keputusan yang dia buat tu akan melibatkan keluarga dia...
ape salah share gan isteri...
she's your companion kot...
spouse, your another half...
pe lagi...nnti dah tua hidup berdua gak gan dia...
klu susah isteri jugak lah yang tolong...

tapi sebab ego n nak tunjuk pandai sangat ramai suami2 yang kurang berkongsi dengan isteri...
mungkin rasa isteri ni kurang bijak..
mungkin rasa dia ketua keluarga takyah bagitau isteri...
ataupun rasa sebagai seorang isteri hanya perlu setuju jek gan suami..

ok here some reason yang seorang suami perlu pertimbangkan utk kongsi dengan isteri :
1. setiap orang ada pandangan berbeza...mana tau padangan isteri lebih bernas dari suami!
2. korang tak kurang se sen pun klu korang share gan isteri malah isteri bertambah tambah tambah menghargai suami coz dia terasa dihargai.
3. bila isteri rasa effected daripada ape yang suami buat, dia dah ready!! tak lah dia akan marah kemudian hari...
4.  isteri akan lebih memahami suami dia

so bukan kurang ape2 pun...
lagi bagus ada lagi..

owh cakap orang luar mmg tak leh tutup lah...
contoh kat aku...
mmg hubby aku slalu share everything...
alhamdulillah setakat ni lah...
but orang luar?? tau pe diaorg cakap...
suami dengar cakap isteri...
pergh...sib baik laki aku ok jek bila org cakap dia gitu..
mungkin dia tau pe yang dia buat betul...
mulut orang mmg tak leh tutup kan..
yang penting kita bahagia...
hurrmmmm so lelaki yang bergelar suami nih..
fikir...isteri adalah pasangan sehidup semati..
hargai lah derang...
luangkan masa dengan derang...
share everything dengan derang...
bagi derang rasa they know everything bout their husband...

bila orang lain bercakap pasal husband
dia leh lah backup or lebih arif dengan situasi tu..

pe pun hak masing-masing kan nak share ke tak...
ini cuma persepsi aku sebagai seorang isteri...

owh lupa klu dah jadi isteri yang suami share semua tu...
jangan lah berlebih2 pulak...dok citer kat orang hal suami...
dok suruh suami pulak dengar cakap kita...

its must balance la...
give and take...
kbye!!

Post a Comment
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...