My Members....

Feb 2, 2012

Bukit Gambang Part 2

السلام عليكم و رحمة الله و بركاته

part 1 dah citer pasal betapa jem nak beli makan...

kitaorg beli set nasi beriani rm 10.00+-
walaupun berpenat lelah tunggu beli...
mmg sedap nasi beriani nih...
lagi2 bila dah lapa...tak macam masa kitaorg gi tambun...hampeh...huuuu...


nih sesi suap amani...banyak dak nih makan...sib baik beli satu set utk dia...hehe...

a.zali gah kempiskan boya ye...bukan pam...tetap nak pakai benda pam tu...hehe

muka2 gah gossip sambil masing2 dah kepenatan....


owh masa nih aku gah mandi siap2...
so papa aisy take over utk mandikan n siapkan aisy...
susu aku dah siap2 buatkan...
so tengok lah gelagat papa siapkan aisy...


ok nih lepas siap pakai baju...
alamak style abu bakar ela ada lagi lah...hehe...lebar benor muka anak aku...



ok nih en. hubby nak berposing pulak...

aku pulak...
belakang tu aisy syok jek duk kat nani dia...aka mak aku lah...


nih gambar kat atas tram on the way back to resort...sume muka penat jek...
aisy jek yang beria2 senyum...


tengok muka nayli tak puas ati jek...penat dia dah tertido sebenarnyer...
tapi tersedar coz naik tram tu...

close up muka aisy...ala sedih pulak...tadi senyum...haish...

woh along sempat pulak dia enterframe gak...


a.mie pulak  enterframe...



ayah pulak gan didi n pijah...

bergambar kat depan resort sebelum balik...


ambik gambar gan hubby, aisy n mak ayah...

so overall happy...
okeh nih ada beberapa tips klu korang nak gi gambang nih masa peak hour...
1. pastikan book cabanna tu awal2...leh call BGRC masa book bilik book sekali cabanna tu...
lagi2 klu korang gi gan family n ada anak kecik, cabanna must have...
2. owh ada tempat makan sedap masa dalam perjalanan gi Pantai Teluk Cempedak...name kedai tu Tomyam Garden...n as a johorian mmg terkejut aku bila makan banyak2 utk 10 orang tetiba bayar RM190 jek...what? pergh...murah giler...
3. ok semua pembelian, sewaan barang dalam waterpark tu dia tak pakai cash...dia guna tag price kat tangan kita tu...so korang pastikan topup secukupnya utk sewa boya, makan, sewa loker dll...
4. klu duk kat resort korang leh terus pakai tag tangan waterpark tu kat resort...tak yah beratur kat waterpark...so kat situ dah save banyak masa...korang leh terus jek masuk...
5. owh satu lagi klu book bilek...better korang ambik package gan taman tema sekali...so tak yah fikir duit utk waterpark pulak...

ok tu jek...tonggang terbalik tips aku...
tapi boleh lah bagi sikit panduan pada korang...
so peace yalll....


owh pada nadiabubble tengkiu...
dah pakai dah salam kat atas tu dalam tulisan jawi... : )

Post a Comment
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...