My Members....

Aug 7, 2014

Still Boycotting.... #supportGAZA

assalamualaikum...


yup...
masih citer pasal GAZA...
still under attack...

esok derang buat secara besar2an...

boycott mcd arini, esok dan seterusnya...
dengar citer derang nak bagi burger free kat masjid...
pada aku terpulang sape nak terima atau tidak...
klu terima derang bertambah rugi jugak kan...
tu yang kita nak...
burger tu tetap halal...
pada aku mmg da tak de hati nak makan...
geram kot...

ooo isu lagi satu pasal pekerja mcd...
derang cari rezeki yang halal kan...
ada yang sampai meludah pekerja starbuck tu...
aku rasa mmg tak patut...
tak baik kan kita sesama islam...
mungkin derang ada cara sendiri utk boycott...
we never know...
dan derang yang keje mcd or yang lelain tu TIDAK DI BOYCOTT ok...
as for now aku harap derang da cari tempat keje baru...
rezeki di tangan Allah kan...

utk lebih clear pasal boycott
ce baca ni...


well explain...


bukan setakat mcd sahaja...
ni antara list syarikat yang memberi dana kepada israel...
klu boleh boycott semua alhamdulillah...

ni hasilnya...



alhamdulillah they are effected...
teruskan...

lupa pulak...kita juga kene bersedia utk di boycott oleh negara2 besar yang sokong israel...
aku pun tak pasti nak sedia part mana...
tp insyaAllah klu buat baik balasanya baik kan...

bersama2 la kita boycott...






Post a Comment
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...