My Members....

Aug 3, 2014

Tips Menjadi Pengantin Vogue




assalamualaikum...

Selamat Hari Raya Aidilfitri...
ye citer raya akan menyusul kemudian bersama gamba2...

ni haa nak citer banyak tul orang kawin lately ni...
kemain korang kan...
mana nak gi rumah terbuka...
orang kawin lagi...
mmg kembung la perut aku ni...


ni beberapa tips untuk menjadi pengantin vogue...
rasanya semua dah tau...
saja aku listkan dengan details skit...
  1. sebulan or dua bulan sebelum sila jaga permakanan anda.. if gemuk kurus kan sikit...if kurus sangat makan la lebih sikit supaya bila pakai baju pengantin tu cantek dan berbeza daripada bujang...coz makan kita kat pelamin tu ramai yang tengok...so nnt akan ada la beza skit...kan kan...kawan2 dan sedara lama kan da lama tak jumpa...
  2. lagi seminggu or dua minggu tu manjakan diri kat spa...urut2...facial2...so kulit muka tu kembali la lembab dan berseri...
  3. lagi dua tiga hari tu...jangan la stress sangat...yes mmg macam2 yang terjadi...gan kerenah family, kerenah bridal lagi...macam2 kan...so rilex kan diri jangan stress sangat nnt tambah kedut pulak muka...owh praktis senyum je...tengok kat cermin tu gaya senyum mana yang korang rasa ok dan cantik...tak fake dan selesa...pastikan tu...jangan nampak cam fake sangat nnt x cantik gambo...
  4. bukan setakat mulut jek nak try depan cermin mana satu cantik...cara duduk, cara diri, cara jalan sume korang kene praktis jugak...tak la kang jalan nak gi makan beradap terkenkang2...praktis gan kasut tinggi tu sangat perlu...
  5. masa majlis pastikan always senyum memanjang...walau pun hati gah mara ke ape ke pastikan senyum tak lekang kat bibir...menunjukkan bahawa betapa happynya kita berada di atas pelamin sebagai raja sehari tu...pastu gambo yang photographer ambik tu sume cantik2...bayar mahal2 mesti nak hasil yang cantik kan....
yang citer pasal nak tempah2 mak andam, fitting baju 
sume tu korang fikir sendiri la...
color ape yang cantik semua tu kan...
haaaa...skang ni kan tengah cantik color pink n mint kan...
aku pun suka tengok...
kbye!
Post a Comment
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...