My Members....

Mar 20, 2014

Panggilan Palsu / Mesej Palsu - Jangan TERTIPU!!

Assalamualaikum...

aku nak share lagi pasal kebanyakan penipuan yang berlaku skang...
even kakak and abang aku pun terkena...
sib baik tak de kerugian...coz aku dah siap2 nasihat derang...

serious ada orang kerugian beribu ringgit...

here how its work....
korang akan terima call daripada nombor kl 03 ...... yang menyatakan perkara berikut :


  1. mendakwa panggilan dan mesej palsu itu daripada sebuah bank, penyedia utiliti atau agensi penguatkuasaan. 
  2. meminta anda mendedahkan nombor pin atau kata laluan peribadi.
  3. atau minta nama ibu (code utk kad kredit)
  4. atau tak tau pun no. ic korang walhal korang ada kad kredit gan derang...
  5. atau mintak no. kad kredit korang walhal bank tu yang wat kad kredit korang 
  6. atau klu dapat call dari bnm mintak butir peribadi korang...sila jangan bagi...bnm should know everything bout u if theres have an account problem.
  7. meminta anda memindahkan dana dengan menggunakan pelbagai helah...
  8. meminta anda call no. bank / bnm yang diberikan oleh pihak dia...
  9. atau meminta anda terus bank in kan duit untuk selesaikan masalah tersebut.
JANGAN PEDULIKAN kerana mereka adalah satu penipuan. 
JANGAN SEKALI-KALI melayan permintaan tersebut.
JANGAN JADI MANGSA MEREKA!!

If ragu-ragu please go to the bank jangan call saja!!
percaya bahawa klu de masalah dengan akaun sepatutnya derang bagi secara bertulis. 
ataupun call bnmtelelink  ni ... 1-300-88-5465

seriously...please jangan lah mudah tertipu...

sekian...untuk peringatan bersama!!

Post a Comment
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...