My Members....

May 2, 2014

Apologies n Sorry

Assalamualaikum....

yg selalu kita buat ialah minta maaf...
Yang senang...mudah...simple...
Sorry...

Tp ada jugak yg susah sgt nk mintak maaf...
Pd dia klu say sorry tu cm batu besar dlm mulut nak kuarkan...
Its bout the ego of coz...
Playing so hard not to say sorry...
N wish others to say it first...
Even they noe deep deep inside that they were truly deeply wrong...

As for me...
Saying that im sorry is more easier than memaafkan...
Coz went kita rasa diri kita salah...
Fisrt thing to say is sorry...
But went it go for accepting apologies....
Its have to do it sincerely...
Zahir dan lahirkan dengan penuh ikhlas..
Tanpa dendam dan melenyapkan kemarahan...

Or kata orang memaafkan bole tp lupa mmg x la...
Haaa the scar is like the one harry potter have...
Till the end its there..

So? Seriously not easy...
Owh lagi satu klu nak say sorry to something that we think its not wrong...
Contohnya pada bos...
Walaupun kesalahan dtg dr boss tp mmg kita jugak nak kne mintak maaf...
There went the sorry is just mouth saying...
Bukan dr dlm ati...iklas lg jauh la...

Hahaha...manusia mmg unik...
Macam2 ada...
Susah kita nak tukar ape yg da ada dlm dri...
Change is challenging....
Lagi ke arah kebaikan mmg susah...
Ada je dugaan...
Tp pecaya lah...ada hikmah disebalik semuanya...

Theres a rainbow behind dark cloud... Apologies are better...
Forgive n forget...

Sekian...

Cik timah.

Post a Comment
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...