My Members....

Mar 5, 2010

MalasNyer....

salam...

hurm...tah ler dah rasa tahap dewa dah ni malas nak hupdate blog nih...n dah macam2 pkir dah tapi tak terkeluar gak entri yang menarik....semuanyer membosan n bertambah memboringkan...em... so at last terfikir nak masukan info2 ni....mungkin ada yang tak tau...



  • bila kita mematah2 kan jari kita...n akan kuar bunyi kan..cam konon kuat sangat lah tuh...actually bunyi tuh adalah disebabkan oleh letupan buih di dalam sendi itu sendiri...
  • kebanyakan debu2 yang berterbangan dalam bilik kita adalah datang dari sel-sel kulit kita yang mati...hoho...klu umah banyak debu maksudnya kita banyak sel mati lah...?????
  • tekanan jantung manusia semasa mengepam darah adalah cukup kuat sehinggakan setiap pancutan boleh memancutkan darah sejauh 9 METER!!!...wow...
  • ikan emas adalah satu-satunya haiwan yang dapat melihat cahaya inframerah dan ultraungu...
  • orang yang mengunakan tangan kanan hidup sembilan tahun lebih lama daripada mereka yang kidal?? no fakta ke auta????
  • nama semua benua bermula dan berakhir dengan abjad yang sama iaitu huruf A
  • orang jepun gemar memelihara ikan emas kerana ia dapat mengesan gempa bumi. ia memberi petanda akan berlaku gempa bumi dengan melompat keluar akuarium beberapa jam sebelum kejadian...
  • camera yang plg awal dicipa memerlukan seseorang beraksi selama lapan jam didepan kamera itu sebelum gambar dapat dirakam...wow...leh sempat tido nih..hoho...
  • apple lebih berkesan daripada kafein untuk membuatkan seseorang itu mudah bangun pagi.
  • Gajah adalah satu-satunya mamalia yang tak boleh melompat...huhu...cuba lah bayangkan gajah melompat....hahahahah
  • lipas boleh hidup 9 hari tanpa kepalanya sebelum ia mati kelaparan...eiiiiii...
  • orang yang buta sebelah mata hanya kehilangan 1/5 penglihatan...tapi akan hilang lansung deria menjarak...ohhhh
  • kicap adalah bahan terbaik untuk mencuci loyang...emmm try lah ye nanti..huhu
  • jika anda darapkan 111,111,111 dengan 111,111,111 anda akan dapat jawapan 12345678987654321
  • penaip terpantas dunia menaip 211 perkataan seminit...wow...berapa perkataan yang aku taip seminit ek...emmm
  • seminit selepas anda membaca ayat ini, 100 orang akan meninggal dunia dan 240 orang akan lahir. mengapa? coz pertambahan populasi dunia dianggarkan sebanyak 140 orang seminit..



Post a Comment
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...