My Members....

Mar 12, 2010

Wat Ur InFluEnCe...



Salam..

ari ni sajer nak citer bout influence korang pada english...ms skolah2 dlu cam2 cikgu suh wat utk tambahkan vocab tapi sememangnyer bagi jalan yang bosan lagi membosankan...ade ke patut suh baca paper english...dah tentu2 tak faham dak2 tu...then suh baca buku english lagi lah dia orang tak ske...aku tak de ar terror sangat english tapi family aku sememangnye buat mende kat bawah ni utk upgrade english tuh.. seperti berikut :


  • dlu selalu layan citer cina, japan n korean kat channel 8, S'pore...so sememangnyer diaorg tak de subtitle malay...so gunakan vocab yang de utk faham citer tuh dengan subtitle english...so boleh lah mengimprove sikit demi skit..
  • layan lagu omputih...bukan stakat mumbling je...gi cari lirik lagu tuh...klu skolah2 dlu jenuh menyalin dari majalah...then cari makne lirik tuh...baru nyanyi dengan penuh perasaan..hoho
  • layan citer omputeh yang takde subtitle malay...so korang terpaksa wat otak fkir utk faham citer tuh...lagi2 klu citer n plakon dia best..haha..

so klu korang de cara yang lagi menarik tolong lah bagi tau coz skang aku dah kurang tengok tv...kurang sesangat...then kurang dengan radio...so faham2 je lah betapa boring nyer idup aku satu hari...nasib baik de mr. hubby yang selalu mengkecoh n kepohkan keadaan..hehehe...em...lek keje dah penat...layan tenet jap then zZzZZZzZzzzZ lah pe lagi...em...so any comment?...

Post a Comment
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...