My Members....

Mar 17, 2010

TaXi Oh Taxi...

Salam...

em..dua tiga hari ni hubby bz sangat so terpakse lah menaiki taxi lek umah...lucky 4 me coz office begitu dekat gan umah tapi tak de lah sampai mengilakan diri utk jalan kaki...so cite bout pakciks2 yang bawak taxi ni tak de lah cam dlm citer crazy taxi tuh...walaupun dah lambat gile nak gi keje diaorg still slow n steady je bawak kete...damm...last2 punch kad aku yang merah...

Berbalik pasal citer semalam yang mana taxi yang aku naiki tuh dibawa oleh seorang pakciks berbangsa Melayu...biasalah bila naik je aku terus bagitau nak gi mana then terus kuarkan duit standby utk bayar...then msg kat hubby...(langkah ini diambil coz de pemandu taxi yang jadi penjenayah skang)...pastu sedang aku menghantar msg kat hubby hp dia bunyi...aku yang duk kat blakang ni ofcoz lah dengo pe yang dia borak..bukan nak mencuri2 dengar ye..tapi memang dengar leh dengar kan...in d same time dia tak bukak radio sememangnyer memberi ruang utk aku dengan jelas mendegar pe yang dia kata....

Masa tuh aku ingat dia tuh gah cakap dengan wife dia lah...coz bersayang2...so aku pun malas lah nak campur hal rumah tangga orang ni..tapi sememangnyer cam baru kawin...tapi bile tengok umur dia takkan lah dia ni baru kahwin (dlm ati aku dah cakap dah...em ni mesti skandal dia ni...) tapi cecepat astagfirullah..tak baik bersangkap buruk...then...tetiba lak kuar dialog cam ni dari mulu dia...(lebih kurang je lah...aku tak de lah sampai record pe yang dia cakap...)

taxi driver : Abg ambik sayang jap lagi lah ye....
pompuan tersebut aka bini dia kot  : ...............(tak dapat lak mendengar nyer)
taxi driver : skang ni abg de bawak customer pastu nak gi ambik bini abg lek keje...pastu baru gi umah sayang...

(masa ni aku dah...confirm confirm....)

pompuan tersebut aka confirm bukan bini dia : .......
taxi driver : ti sayang masak ikan lah...tengahari tadi abg de letak ikan dalam ice box...

(lor...kat bini ko tak beli ikan gak ker? bis bini ko ni tak tau ke?)

tetibe rumah aku cam dekat sangat lah plak... rumah aku pun sampai...setakat tu je yang aku dengar...so conclusionnyer...takutnyer aku gan sume lelaki yang bergelar suami org nih.......skang ni...argh...menambahkan lagi ketakutan aku...yang kat ofice tak yah citer ar..mintak jauhkan lah benda camni dari kehidupan aku...so aku tak sempat lagi citer kat hubby coz dia sibuk...em...tapi mungkin jugak isteri ke dua pemandu taxi tu kan...em....so kepada mereka yang bergelar isteri....cuba lah jadi yang terbaik utk suami masing2...n jage lah dia...sememangnyer kita perlu de rasa percaya antara satu sama lain tapi bak kata org LELAKI MEMANG TAK LEH PERCAYA...pandai2 lah ambik langkah berjaga2 ye...n sume pun tau kan kita ni bukan 24/7 dengan dia ... cume doa je lah yang leh kita panjangkan pada tuhan supaya jauhkan dari segala benda cam ni...amin.....



Post a Comment
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...