My Members....

Dec 17, 2009

Gems...




Salam..


Ari ni nak share bout gems ni...biasalah pompuan kan of coz lah ske bile tengok gems2 nih..n usually kita tengok jew...tapi tak tau jenis2nyer kan...so take a minute utk tengok n saksikan kecantikan, keunikan dan kebestanyer klu salah satu gambo kat bawah ni milik kita...hehe dah start nak berangan lak...




AMETHYST




 
AQUAMARINE



BLUE TOPAZ




BLUE SAPPHIRE



BLUE ZIRCON





BROWN ZIRCON





CITRINE




DIAMOND



EMERALD





FIRE OPAL





GREEN TOURMALINE




SPESSARTITE / MANDARIN GARNET



PERIDOT


 
RUBELLITE




RUBY



TANZANITE




TSAVORITE / TSAVOLITE GARNET



YELLOW SAPPHIRE






 


Ni plak kita leh tengok birthstones tau...setiap bulan de gems yang bersesuaian...biasanyer bila kita lahir pada bulan tersebut then kita beli lah gems jenis bersesuaian...

Januari = Garnet
Februari =  Amethyst
Mac = Aquamarine or Bloodstone
April = Diamond
Mei = Emerand
Jun = Pearl or Moonstone
Julai = Ruby
Ogos = Peridot
September = Sapphire
Oktober = Opal or Tourmaline
November = Yellow Topaz or Citrine
Disember = Turquoise or Blue Topaz




Post a Comment
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...