My Members....

Dec 2, 2009

A Long Weekend...

Dah bis citer beraya...skung citer pasal long weekend yang sume orang lalui...pagi ahad tuh dah grak gan mak n ayah gi s'pore...umah my sis...so dalam kul 9.30 pagi sampai...sampai2 jew trus ambik sara amani then bawak jalan2 pusing2...then ptg sis dah plan nak wat BBQ...So bersiap2 gi beli barang (arang, kipas, penyepit dan beberapa brg lagi dah tak ingat lah plak) then trus wat BBQ...segala yang diperap dari semlm telah disediakan dan aper lagi...semua mengambil bahagian masing2.. berikut adalah bahagian yang telah dibahagi kepada semua ahli kuarga...


BOS BESAR : Mak n Ayah
TUKANG PERAM : Along (sis)
TUKANG BELI BARANG : A.Zali (bil)
TUKANG NYEBOK : Sara Amani (tapi dia lah yang plg penat skali....coz asyik lari sana sini)
TUKANG PANGGANG : Hubby (hehe dia lah chef ari tuh)
PEMBANTU TUKANG PANGGANG : Didie (younger bro)
TUKANG BUAT AIR : Pija (younger sis) yer ke ko yang wat? bukan bli kat kedai ker? leh la...
TUKANG MAKAN (post paling penting skali) : Aku lah nyer....hehe....kenyang giler...semuanyer aku makan...


n layanz lah gambor2 kat bawah ni....



jalan2 gan sara amani....



peace bebeh...hubby ku baru nak menghidupkan api...







panas tuh....camerawoman ni pun panas gak...but my hubby still senyum lagi...



hubby bersama assistantnyer...


hotdog yang disusun rapi...




ni lah menu nya...udang, ayam, jagung, hotdog...








my dad, bil, bro n hubby...







sara amani yang dah tak sabar nak makan..hehe..



sowie lah..disebabkan tak tahan dengan aroma yang sedap dari makanan yang dipanggang itew tak sempat lah nyer nak snap pic masa makan...oleh itu pic di bawah ni after kenyang dan bersiap nak lek jb..





tgok rambut iteew...muka pun penat jer...


ngantuk lah plak...me, sara and sis...


Post a Comment
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...