My Members....

Feb 5, 2010

Food!!! Yummy...

Salam...


biasalah bila bercerita mengenai makanan...ofcozlah n semestinyer lah yang sesedap jer...hehe..kali ni nak citer lak mknan lah slalu hubby n me makan..dah tak sabar lak...k lets check out..


PiZZa HuT


Arggghh...terliur tul...tengok gambar ni pun leh terbau-bau pizza ni...haha...klu nak tau dlm 1 bulan mesti sekali makan pizza ni...arghh...tu pun setelah ditahan oleh hubby...klu ikutkan sememangnyer tiap2 minggu nak makan pizza...tq hubby klu tak dah jadi cam tong lah badan i..heehehe...



dis is my favorite....

slalunyer klu order dari umah..ofcoz lah jenis ini jew...dap dap..


cHiCkEn ChOp

hah...chicken chop lagi ker...ooo..entry ari tuh pasal try tempat baru kan...ni chicken chop yang slalu hubby n me makan...kat Bomba JB..sedap tau...rasanyer yang menyebabkan hubby n me slalu mkn chicken chop kat Bomba ni coz kuah yang sungguh luxury...slalu klu makan tempat lain mesti rasa kuah tak cukup jew...oh chicken chop ku...



dap...eh sayur dah tak nampak lah...sori lah yer...(mentang2 tak ske makan syur)

dapnyer...sper2 yang lum cube lah lah gi mkn k..dap2..



My BrEaKFaSt

hehe...ni lah sarapan yang plg senang skali kat umah...n hubby like it very much..so alhamdullilah tak yah nak bagun pagi2 nak sediakan...n satu2 nyer susu yang boleh aku minum ialah HL...em tak tau lah..susu lain cam tak leh masuk jew..ni pun sodap...orang kata cereal lah yang bagus pagi kan..hehe..


wah menu yang begitu sihat...KOT...hehe


yang ni pun antara bfast yang slalu dihidangkan utk hubby...n hubby tak memilih..dia pun ske klu de menu yang terhidang kat meja mkn tuh pagi2...so menu ni biasa2 jew..dak darjah 3 pun leh wat...tapi ni lah hasil masakan aku...haha setakat lah goreng2 jew..but hubby kata its ok...telur goreng, hotdog n ketam ni sememangnya sedap bila mkn..n mengenyangkan...tapi tak tau lah sihat ker tak..hehe

sponge bob penyeri gambar ker..



RoTi CanAi 

actually ni menu mkn kat opis...hehe..roti canai SEBULONG CONNER...sedap lah...ditambah lak kuah banjir n sambal kicap..favorite tuh...klu de paru2 goreng lagi sodap..yang ni tak leh lah kata sihat kan..ofcoz lah terlalu sihat...bukan makanan sihat tapi orang yang makan makin sihat..ditambah lak gan air teh tarik..em..

nak rasa leh gi Sebulong Conner area Kg Melayu yer... (credit to k.su...leh blanje lah pasni..hehe)


teh tarik satu...sendiri buat eh ni..bukan kat mamak atau yang seangkatan dengannyer...



KuEw TiAw SuP

ni pun antara menu bfast my officemate...termasuklah aku..warung ni kat blakang jew office..so slalu ler ke situ...n rasanyer...ofcoz lah sedap with meat ball tuh...klu tengok memang cam bakso..tapi rasa dia lebih kepada rasa mee sup..dap tau...



akak kedai ni leh bagi free mkn seminggu ni tolong promote..hehe..



BuBuR SeNToSa

dari time couple gan hubby dlu until now sememangnyer ske lepak kat bubur Sentosa nih..sedap..hubby pun ske bubur nih...cukup rasa lah katakan...but dah mahal skit..tapi klu sebab sedap..ape ada hal...bayor jer lah..hehe...


pic agak gelap skit...coz dah malam n tak cukup penataan cahaya...



CoOL bLoG

em..yang ni dah tentulah bukan makanan...tapi minuman ye..n skang ni sememangnyer gah kemaruk minum cool blog...sampai officemate pun dah terjebak same...cool blog ni yang slalu beli kat KipMart or kat Plaza Pelangi yer...slalunyer beli Choc or Bandung Blog wit Pearl...sememangnyer nyaman...lagi2 lah skang ni gah musim panas kan...dap sungguh klu di hidangkan cool blog ni...tapi hargenyer agak mahal lah kot pada aku lah...klu setakat air jew dah RM3.10...em tapi tak lah semahal Coffea Bean or Starbuck tuh...

ni lah kedai cool blog tuh...cam kiosk je ye...

tuh ais blended, flavor choc...dapnyer...




tada...ni lah cool blog yang sedia utk diminum...(argh..tak prasan lak masa snap gambar ni...betapa bersepahnyer mejaku)...paper pun cool blog memang patut di try oleh sume...dap dap dap!!!!!
Post a Comment
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...